A no właśnie to mnie ciekawiło, bo raczej nie chciało mi się wierzyć że na pokładzie ma to kompresor i strzela sprzężonym powietrzem.
Mówisz celność żadna. Możliwe jak strzela się plastikową kulką, bo celność zależy między innymi od masy i kalibru pocisku, oraz tego czy lufa ma gwint. Lecz i masa pojazdu ma wpływ, bo to jego rama stanowi podłoże działa, a wiec wpływa na jego stabilność podczas strzału. No ale z drugiej strony nie widzisz lufy z punktu widzenia wierzy na której jest. No ale dzięki za odpowiedzi, interesowało mnie to od strony technicznej, bo interesuję się bronią. Z drugiej strony za tę kasę, to taki model to świetna platforma dla własnej konstrukcji, doposażyć to trochę w czujniki, jakiego małego AVRa (M128) i można spróbować tym sterować z laptopa i nawet tworzyć system kierowania ogniem jak w prawdziwym tanku.
Wyobraźcie sobie automatycznego strażnika na półce w pokoju w postaci takiego tanka. Ktoś ci wchodzi do pokoju, a tu po chwili wieża się obraca oświetla go dioda LED i bierze na cel. he.. He.. to było zdziwko u potencjalnego złodzieja.

jeszcze jaki komunkat nagrany na ISD i gość ma mokro w gaciach.