Pochłanianie dźwięku

Tutaj można dyskutować na temat wzmacniaczy mocy, słuchawkowych, przedwzmacniaczy, korektorów i filtrów, wskaźników wysterowania, procesorów dźwięku i innych układów audio.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miloo1
Użytkownik
Kontakt:

Pochłanianie dźwięku

Post autor: miloo1 » 27 gru 2009, 20:10

Witam mam takie pytanie zrobiłem wzmacniacz mikrofonowy avt 2728 i jak podłączam go razem z wieżą pod wzmacniacz to sygnał z wieży jest pochłaniany przez ten wzmacniacz mikrofonowy. Jak zrobić coś takiego jak karaoke żeby muzyka leciała z wieży i równocześnie można było śpiewać do mikrofonu?

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 28 gru 2009, 1:11

Zakładam, że kolega podłącza mikrofon pod wejście AUX, lub podobne, stąd cały problem nie wiem, jaki sprzęt posiada kolega, ale jeśli jest to zwykle kino domowe to należałoby wykonać wzmacniacz mikrofonowy podpiąć go pod mikrofon i jeszcze do tego zbudować jakiś mały mikser, który zsumuje sygnały.

Awatar użytkownika
miloo1
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: miloo1 » 29 gru 2009, 1:37

Napisałem przecież że właśnie zbudowałem wzmacniacz mikrofonowy. Teraz pytanie jaki powinien być ten "mikser" który sumuje sygnały

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 29 gru 2009, 17:11

http://sklep.avt.com.pl/p/pl/1931/3-kan ... ntazu.html
Takie coś powinno wystarczyć, może nawet być uboższa wersja, bo kolega potrzebuje jedno wejście liniowe i jedno mikrofonowe, albo dwa liniowe, jeśli kolega użyje tego przed wzmacniacza.
Ewentualnie można zrobić prosty sumator sumujący dwa kanały i do tego mały wzmacniacz i to do głośników.
Nadal nie wiem, na czym pracuje kolega trudno będzie uzyskać dźwięk z odtwarzacza chcąc na nim jednocześnie odtwarzać płytę i podawać dźwięk, bo z założenie odtwarzacz nawet wyposażony w głośniki odetnie tor odtwarzacza, gdy zostanie podane mu dodatkowe źródło, można by było kombinować w budowie wewnętrznej, ale nie będzie to łatwe.
Najprostsze wydaje się rozwiązanie z sumatorem i małym wzmacniaczem, które można by było zaciągnąć z linku podanego wyżej, albo skonstruować coś od podstaw.
Wybór należy do kolegi

ODPOWIEDZ