Czy ktoś może wie jakim lakierem/emalią robione są profesjonalne soldermaski?
Może np. ktoś ma znajomych w fabryce płytek i mógłby się tego dokładnie dowiedzieć... Co to jest i jaką metodą zostaje nałożone? Czy może być nałożone natryskiem? Czy dodaje się do tego jakiś katalizator? Czy suszenie następuje w podwyższonej temperaturze, czy np. ultrafioletem?
Właściwie tylko tego mi brakuje do zamknięcia domowej 'technologii' nakładania soldermaski.
Soldermaska
Nie znam odpowiedzi na twoje pytanie, ale interesuje mnie domowy sposób wykonania soldermaski jeżeli nie sprawi tobie to kłopotu to podeślij mi na e-mail contento@interia.pl lub pw opis twojego sposobu nakładania soldermaski.
Niedawno ogladalem sobie stronki firm produkujacych plytki. Tam zdajsie bylo cos wspomniane o metodzie sitodruku (do nakladania) czy motodzie kurtynowej (?).
to chyba bylo na stronie hatrona.
Ps. jak wymyslisz (czy znajdziesz) sposob na nakladanie metoda domowa, to mozesz sie pochwalic publicznie a nie tylko na PM wybranym.
to chyba bylo na stronie hatrona.
Ps. jak wymyslisz (czy znajdziesz) sposob na nakladanie metoda domowa, to mozesz sie pochwalic publicznie a nie tylko na PM wybranym.