Awaria systemu domofonowego Wekta
Awaria systemu domofonowego Wekta
Witam! Może któryś z kolegów pomoże mi rozwiązać problem z systemem Wekta.Po wybraniu numeru mieszkania domofon dzwoni cały czas bez mozliwosci odebrania połaczenia z klawiaturą.Programowo wszystko raczej w pożądku,podejzewam uszkodzony port ale wolałbym się upewnić 
Witam ale więcej info czy to jest w bloku czy w domu ilu użytkowników jakiś informacje na temat modelu by się przydały.
Czy to coś takiego ??
http://www.wekta.com.pl/pl/strona46.html
Czy to coś takiego ??
http://www.wekta.com.pl/pl/strona46.html
Witam uszkodzenia zdażają sie raczej żadko zwykle jest to błąd przy instalacji.
To jest nowy system ???
Czy już istniejący chodzi mi o to czy to działało wcześniej? czy dopiero to zainstalowałeś?
To jest nowy system ???
Czy już istniejący chodzi mi o to czy to działało wcześniej? czy dopiero to zainstalowałeś?
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, 12:27 przez Pikczu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dasz rade podziel to na parę sekcji i testuj. Może jesteś w stanie podpiąć tylko jedna słuchawkę i testować po kolei wszystkie klawiatury dzwoniąc na tą jedna słuchawkę.
System nie jest łatwy bo nie dość ze sprzęt może być uszkodzony to jeszcze programowanie może być namieszane.
Patrzyłeś na funkcje w instrukcji ???
np te F1 do F15 możesz sprawdzić ile słuchawek jest w danym momencie podłączonych do sytemu oraz wyświetlanie liczby unifonów z nie odłożonymi słuchawkami itp
A i sprawdź wersie bo jak wymieniałeś klawiaturę to możesz mieć inną wersie na naklejce na dole centralki jest jak to wersja.
System nie jest łatwy bo nie dość ze sprzęt może być uszkodzony to jeszcze programowanie może być namieszane.
Patrzyłeś na funkcje w instrukcji ???
np te F1 do F15 możesz sprawdzić ile słuchawek jest w danym momencie podłączonych do sytemu oraz wyświetlanie liczby unifonów z nie odłożonymi słuchawkami itp
A i sprawdź wersie bo jak wymieniałeś klawiaturę to możesz mieć inną wersie na naklejce na dole centralki jest jak to wersja.