Wygodna, szybka i tania. Czego chcieć więcej?
Wiertła do PCB
Niekoniecznie...Przeplaciles
- mój jest na 230V - nie potrzeba zasilacza (co prawda mam ale...)
- mam regulację obrotów w pełnym zakresie (tu jest tylko wyłącznik)
- mam dużo więcej "klamotów" w komplecie (w tym z przydatnych tarcze do cięcia i ściernice do drewna)
Poza tym przy tej "wiertarce" którą podałeś nie ma uniwersalnegu uchwytu wiertarskiego co powoduje że trzeba stosować specjalne wiertła z pogrubionym trzpieniem lub stosowny uchwyt sobie dokupić (ja dokupiłem)
- michalstec1
- Użytkownik
- Kontakt:
To masz szczęscie, ja miałem podobną i do pracy z nią trzeba było się uzbroić w dużą porcje cierpliwości. W końcu rozbroiłem ją na silniczekJa mam dokładnie tą miniaturową z AVT. Do tego zasilacz komputerowy i przy 12V śmiga tak, że w żadnym otworze się nie zatnie nawet przy tępym wiertle
To zależy ile masz na ten cel przeznaczony. Dremel 300 mozna kupić za ok. 180 zł na Allegro (nowy). Przystawki i oryginalny osprzęt do niego jest wysokiej jakości, ale dosyć drogi, jednak jest sporo znacznie tańszych zamienników. Jeśli chodzi o uchwyt to kupujesz coś takiego:Moja wiertarka z avt za 20zł w końcu się rozleciała i chyba przesiądę się na coś mocniejszego. Mógłby ktoś coś polecić? Najlepiej z porządnym uchwytem na wiertło.
http://www.allegro.pl/item713258675_dre ... chuck.html
i masz problem z różnymi średnicami wierteł załatwiony raz na zawsze.
Tego typu sprzętu o mocy ok 125W i tanszego od dremla jest dość sporo, jednak żadnego z nich nie testowałem poza marketem budowlanym
A co miałeś jako źródło zasilania?novice pisze:Cytat:
Ja mam dokładnie tą miniaturową z AVT. Do tego zasilacz komputerowy i przy 12V śmiga tak, że w żadnym otworze się nie zatnie nawet przy tępym wiertle
To masz szczęscie, ja miałem podobną i do pracy z nią trzeba było się uzbroić w dużą porcje cierpliwości. W końcu rozbroiłem ją na silniczek
Bo ja też miałem problemy, dopiero zasilacz 12V 5A sobie radzi
Zasilacz miałem w komplecie z miniwiertarką. Miał wydajność 500mA.A co miałeś jako źródło zasilania?
Bo ja też miałem problemy, dopiero zasilacz 12V 5A sobie radzi
był to dokładnie ten produkt:
http://www.opinie.senior.pl/Pegasus-Min ... 19464.html
Jego największą wadą było to, że wiertło w czasie pracy latało na boki.
W sumie dałem za nią 30zł. Za sam silniczek to dużo, ale zasilacz i estetyczna walizeczka tez sie przyda, więc nie jest tak źle