Pomocy!! Potrzebny czasowy włącznik lub wyłącznik światła!
-
elMosquito
- -
- Kontakt:
Pomocy!! Potrzebny czasowy włącznik lub wyłącznik światła!
Pomocy!! Mam za zadanie zrobić projekt czasowego włącznika lub wyłącznika światłą na bramkach logicznych z przedziałami czasowymi itp. Założenia do schematu mogą być dowolne. Jestem zielony z cyfrówki. Z góry wielkie dzięki!! 
Zobacz też to http://www.elb.vectranet.pl/~krzysztofg ... acznik.htm
raczej trudno by byłoGrzechu pisze:Oj, tego Wojtek chyba nie uznajš za 'na bramkach logicznych'...
-
elMosquito
- -
- Kontakt:
To fakt może dokładnie nie opisałem tego co mam zrobić!! A więc:
Dostałem do zrealizowania projekt/schemat pt. "czasowy włącznik bądź wyłącznik światła" (czy to włącznik czy to wyłącznik jest to obojętne). Ma to być schemat ideowy (jakies bramki logiczne, liczniki, generatory itp.), założenia do tej pracy są dowolne - chodzi o czas!! np. klatka schodowa: przyjmiemy że światło zapala się na 3min, wchodzi klient pstryk i światło włączone jest przez 3minuty i potem gaśnie; światło włącza się o 22 i gaśnie o 6. Do tego należy przedstawić przebiegi czasowe, tabelę prawdy i opis działąnia. To chyba wszystko!! Z góry wielkie dzięki.
Paweł.
Dostałem do zrealizowania projekt/schemat pt. "czasowy włącznik bądź wyłącznik światła" (czy to włącznik czy to wyłącznik jest to obojętne). Ma to być schemat ideowy (jakies bramki logiczne, liczniki, generatory itp.), założenia do tej pracy są dowolne - chodzi o czas!! np. klatka schodowa: przyjmiemy że światło zapala się na 3min, wchodzi klient pstryk i światło włączone jest przez 3minuty i potem gaśnie; światło włącza się o 22 i gaśnie o 6. Do tego należy przedstawić przebiegi czasowe, tabelę prawdy i opis działąnia. To chyba wszystko!! Z góry wielkie dzięki.
Paweł.
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
-
elMosquito
- -
- Kontakt:
-
Sebastian RCS
- Użytkownik