http://www.allegro.pl/item644955463_ory ... ni_mh.html
Akumulatorek AA i pojemność 4000mAh?
Akumulatorek AA i pojemność 4000mAh?
No kupiłem takie cudo na allegro dla zabawy bardziej niż dla sensu (bo juz zamawiałem cos u tego samego goscia). I sie zastanawiam ile w tym prawdy
Może to tyle mieć? szczególnie że to akumulatorem firmy o której nigdy nie słyszałem - jakies powerx, dokładnie taki jak tu:
Zrob zrodlo pradowe na 20mA, podlacz LEDa i obserwuj. Jak akumulatorki nie zdechna przed uplywem 4000mAh/20mA = 200h, to sprzedawca Cei nie oszukal. Nie zapomnij podzielic sie obesrwacjami.
Ze swojej strony powiem tyle: kupilem akumulator do PSP na Allegro o zwiekszonej pojemnosci. Trzymal tyle co oryginalny, ale po parunastu ladowaniach z akumulatorka zrobila sie bateria (czytaj: szlag ja trafil).
Nie nalezy jednak zapominac, ze pracuje sie nad nowymi rodzajami baterii i sposobami i ch wykonywnaia, wiec moze akurat trafiles na cos takiego. Niemniej dobry test nie bedzie zly
Ze swojej strony powiem tyle: kupilem akumulator do PSP na Allegro o zwiekszonej pojemnosci. Trzymal tyle co oryginalny, ale po parunastu ladowaniach z akumulatorka zrobila sie bateria (czytaj: szlag ja trafil).
Nie nalezy jednak zapominac, ze pracuje sie nad nowymi rodzajami baterii i sposobami i ch wykonywnaia, wiec moze akurat trafiles na cos takiego. Niemniej dobry test nie bedzie zly
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Mi coś się zdaję że to jakiś szwindel. Mi to śmierdzi na kilometr. Na pierwszym i trzecim akumulatorku naklejka jakby się odkleja. Dodatkowo sprzedawca nie zwraca kosztów przesyłki w razie reklamacji. Według mnie to jakieś akumulatorki typu 1200mAh albo jeszcze mniejszej pojemności ze zmienioną naklejką. Co do testu to ja bym dał cztery ledy i prąd ustawiłbym na 80mA. Wtedy czas skróci się do 50 godzin. Mi by się poprostu nie chciało czekać tych 200 godzin
. Pozdrawiam
Haha , wystarczy luknąć na negatywy xD

2,7Ah to są dość popularne u różnych producentów , nie tylko u POWER-X12 szt akumulatorków Power-x 4000 mAh Po sprawdzeniu faktyczna pojemność ok 700 mAh. Plus dla sprzedawcy że można je zwrócić. Poza tym to wielkie oszustwo. 1na 10 się zorientuje a 1na 100 może zareklamuje. Oj nieładnie panie sprzedawco.
Hah xD to już nawet nie musze mierzyćtimo66 pisze:Haha , wystarczy luknąć na negatywy xD2,7Ah to są dość popularne u różnych producentów , nie tylko u POWER-X12 szt akumulatorków Power-x 4000 mAh Po sprawdzeniu faktyczna pojemność ok 700 mAh. Plus dla sprzedawcy że można je zwrócić. Poza tym to wielkie oszustwo. 1na 10 się zorientuje a 1na 100 może zareklamuje. Oj nieładnie panie sprzedawco.
Dobrze że kupiłem tego tylko jedno, starczy idealnie do myszki bezprzewodowej do kompa to pobiera prądu tyle co nic, wiec bedzie akurat
Tzn?ROM pisze:Cytat:
to pobiera prądu tyle co nic, wiec bedzie akurat
Oj , żebyś sie nie zdziwił
Kiedyś zdobyłem za 9zł myszkę bezprzewodową, która faktycznie była beznadziejna i zużywała baterie w tempie ekspres, natomiast ta ma tylko jedną wadę (strasznie ciężko chodzi przycisk w kółeczku), pozatym pobiera bardzo mało prądu. Oryginalne rozwiązanie tam zastosowali. Jest miejsce na 2 baterie, ale nie łączone w szereg tylko równolegle. A więc myszka chodzi i na jednej baterii 1,5V, tyle ze krócej