Dźwięk w Bluetooth

Tutaj można dyskutować na temat wzmacniaczy mocy, słuchawkowych, przedwzmacniaczy, korektorów i filtrów, wskaźników wysterowania, procesorów dźwięku i innych układów audio.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michał P.
-

Dźwięk w Bluetooth

Post autor: Michał P. » 12 kwie 2009, 15:42

Yo
Niedawno kupiłem sobie Nokie 5310 XpressMusic i zauważyłem w ulotce reklamę takiego bajeru do domowego systemu audio, które połączy się z telefonem przez Bluetooth, telefon będzie wysyłać muzykę, a to sprzęcicho, podłączone pod wzmacniacz, odtworzy to na kolumnach - czyli nie trzeba nigdzie fona podpinać, wystarczy połączyć się z tym urządzeniem, położyć cegłofon na stole i słuchać muzyki. Ale, jak każdy bajer robiony przez Nokie, jest drogi i nieopłacalny. Czy ktoś ma artykuły dotyczące budowy takiego czegoś, schematy, czy trudno będzie takie zmajstrować w domowych warunkach itp.?

Awatar użytkownika
tom5555
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tom5555 » 13 kwie 2009, 14:47

A próbowałeś zwykłego Bluetooth na USB (cena jakieś 30 zł). W sofcie do mojego są jakieś opcje AV Service. Przypuszczam że do przesyłania audio między urządzeniami bluetooth, ale mój LG ich nie obsługuje.

Awatar użytkownika
Michał P.
-

Post autor: Michał P. » 13 kwie 2009, 17:34

No tak, ale zależy mi, aby odbierał audio bez pomocy komputera... A tak wogóle to można, zamiast kupować moduł bluetooth, wykorzystać taki USB :D

ODPOWIEDZ