witam wszystkich.
Od dawna juz myslę aby wejscia usb zamontować sobie np:w samochodzie.Mam kilka takich wejsć które leżą bez pozytku wiec chciałbym je gdzieś umiescic a samochód to chyba idealne miejsce zwłaszcza gdy radio jest oryginalne na kasety a zmieniarka czyta tylko płyty audio i jest do tego bardzo droga.Macie jakieś pomysły co do podłączenia gniazda do radia?Jakieś schematy?Pomysły?
usb
- przemotronik
- Użytkownik
To znaczy gniazdo to tylko złącze, a interfejs to już protokół, poziomy etc...timo66 pisze:Gniazdo USB to tylko interfejs , aby komunikował się z radiem antykiem potrzebny jest "nadajnik" i "odbiornik" .
Tak jak pisze timo66, temat rzeka-w zależności od tego, co miałby robić interfejs USB, potrzebny byłby konwerter, jakieś AC/CA itd...
Pozdrawiam
- przemotronik
- Użytkownik
Hmm... jeżeli chodzi Ci o nośnik w postaci np. pendrive'a, na którym miałbyś pliki (MP3 itp.), to może lepiej zainwestować w najtańszy odtwarzacz MP3 i podłączyć jego audio pod wejście liniowe radia, o ile takie wejście posiada. Byłoby to dużo mniej pracy, dużo prościej i prawie żaden koszt-jedynie kabel jack-jack.kojot83 pisze:ja chciałem tylko zeby załadowac na nosnik muzykę i sobie słuchać zamiast zmieniarki czy jest to mozliwe?
Takie rozwiązanie z dodatkowym wejściem AUX widziałem w radiach samochodowych, było na przednim panelu koło wyświetlacza.
lub poprostu
transmiter
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Albo coś jak w linku poniżej z drobna przeróbką:
MP3 na AVR
MP3 na AVR