BASCOM AVR-programator

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
Przeme

BASCOM AVR-programator

Post autor: Przeme » 05 lis 2004, 13:05

Mam pytanie czy za pomocą bardzo prostego programatora (składającego się z kabla podłączonego do portu komputera z jednej strony a zdrugiej do mikrokontrolera) da się zaprogramować mikrokontroler 90S2313 za pomocą bascoma??? czy do bascoma trzeba robić specjalny programator z jakimiś dodatkowymi układami itp. CHciałem zacząć przygodę z mikrokontrolerami ale jakoś asembler mi się wdydaje zatrudny wole BASCOMA tylko zanim zaczne programować na serio chciałem najpier nauczyć się na najprostszych "sprzętach". No bo z tego co czytałem to do zaprogramowania takiego mikrokontrolera asemblerem wystarczy podłączyć układzik do komputera przynajmniej taki schemat znalazłem na www.elektroda.pl

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 05 lis 2004, 13:56

Podaj maila to wyslę Ci schemat i opis jak to wszystko podłączyć do komputera - jest to fragment z kursu "mikroprocesorowa osla łaczka" dotyczącego właśnie bascoma dla AVR

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 06 sty 2005, 0:42

Wojtek pisze:Podaj maila to wyslę Ci schemat i opis jak to wszystko podłączyć do komputera - jest to fragment z kursu "mikroprocesorowa osla łaczka" dotyczącego właśnie bascoma dla AVR
Nawiązujesz do tego, który był opisany wraz z kitem AVT3500? Mogę także prosić go na mejla: elektrospec@o2.pl

ODPOWIEDZ