Witam, zainstalowałem winAVR, odszukałem stare numery z kursem C roczniki 2005/06, ściągłem nawet wzorcowe listingi z netu.
WYdaje mi sie zę wszystkie kroki zrobiłem tak jak autor artykułu karze w kursie, za wyjatkeim tego zę zainstalowałem winAVR w C:/Program Files/winAVR a nie w C:/winAVR/
przy próbie kompilacji pierwszego programu występuje błąd:
> "C:\Program Files\winAVR\make.bat"
C:\Program Files\winAVR\hello>make.exe
Nazwa 'make.exe' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewn©trzne lub zewn©trzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.
> Process Exit Code: 1
> Time Taken: 00:00
Czy ktoś wie co powinienem zmienić?
pierwszy raz z winAVR - błąd przy kompilacji.
-
adi-niunio
- Użytkownik
- Kontakt:
-
adi-niunio
- Użytkownik
- Kontakt:
odinstalowałem i zainstalowałem jeszce raz w folderze C:\WinAVR\ no i działa.
Dziwne że taka głupota a jest różnica.
[ Dodano: 2009-02-22, 13:30 ]
a teraz inna sprawa, pierwszy (podstawowy program skompilował mi się) utworzył hexa, i tereaz chce zaporgramować płytkę avt3500 (kurs bascom avr) z poziomu bascoma, mysąłłem zę hexa też programator wyśle na procka, ale on rząda odemnie plik .bin. Jak go utworzyć??
z góry dzięki.
Dziwne że taka głupota a jest różnica.
[ Dodano: 2009-02-22, 13:30 ]
a teraz inna sprawa, pierwszy (podstawowy program skompilował mi się) utworzył hexa, i tereaz chce zaporgramować płytkę avt3500 (kurs bascom avr) z poziomu bascoma, mysąłłem zę hexa też programator wyśle na procka, ale on rząda odemnie plik .bin. Jak go utworzyć??
z góry dzięki.
-
adi-niunio
- Użytkownik
- Kontakt:
sry zę tak tyle głowe zawracam dziś, ale mam wersje BASCOM AVR 1.11.9.1 (chyba najnowsza, dziś sciagana na nowo z MCS), przegladałem OPTIONS i tam nei widziałem wyboru pliku wsadowego.
jedynie typy plików generowane przez kompilator z pliku .bas
(przy okazji jak ODznaczałem tutaj typ bin, i pusciłęm kompilacje sprawdzonego pliku, to i tak był tworzony. dziwne)
A możesz piedzieć gdzie to widzisz u siebie?
jedynie typy plików generowane przez kompilator z pliku .bas
(przy okazji jak ODznaczałem tutaj typ bin, i pusciłęm kompilacje sprawdzonego pliku, to i tak był tworzony. dziwne)
A możesz piedzieć gdzie to widzisz u siebie?
-
adi-niunio
- Użytkownik
- Kontakt: