Czyli wszystko co dotyczy wyposażenia elektronika: multimetry, oscyloskopy, generatory, zasilacze, lutownice itp. Również tutaj można zadawać pytania co, jak i czym można mierzyć. Porady dotyczące montażu układów, lutowania, wykonywania obwodów drukowanych itp.
-
d_omin
- -
Witam Wszystkich,
Mam pytanie dot. pomiarów oscyloskopowych. Mam oscyloskop Wens 3001 który jest podłączony do układu emisji akustycznej. Ponieważ będę bawił się z sieciami neuronowymi które będą filtrować mi sygnały EA potrzebuje modele matematyczne takich sygnałów a co za tym idzie obwiednie ich sygnałów. I tu jest problem ponieważ nie wiem w jaki sposób zarejestrować przebiegi takich sygnałów na oscyloskopie. Czy da się to zrobić w sposób automatyczny by oscyloskop sam zapisywał przebieg po przekroczeniu pewnych wartości zadanych (progów) np Pk-Pk. Jest mi to obojętne jak będzie rejestrowany przebieg w formie graficznej czy tekstowej, tylko czy tak się da to zrobić ? Dodam jeszcze że oscyloskop jest podłączony do PC przez USB ale oprogramowanie jest dość ubogie może jest jakieś inne oprogramowanie do obsługi oscyloskopu na PC ?
Dziękuję za wszelkie wskazówki i rady.
-
Koleszek
- Użytkownik
-
Kontakt:
Zobacz na stronie btc. Oni kiedyś sprzedawali przystawkę oscyloskopową do PC z programem Rejestrator, i to oprogramowanie było do ściągnięcia z ich stronki.
-
d_omin
- -
Koleszek pisze:Zobacz na stronie btc.
btc ale jaki adres bo google dużo wyników wyrzuca....
-
alaris
- Użytkownik