Wcześniej nigdy nie spotkałem się z takim dziwadłem
czo to za rozszerzenie ???
czo to za rozszerzenie ???
Znalazłem w sieci interesujący mnie układ na Atmega8, ale wsad ma strasznie ciekawe rozszerzenie "atmega8.tar.gz" - jak to ugryść
- przemotronik
- Użytkownik
Witam
Jest dokładnie tak, jak napisał KrzysiekK. Jeżeli chodzi o program do rozpakowywania, fajnie działa też 7zip - opensource'owy program, wypróbowany przeze mnie na różne sposoby
Nie wiem jak to wygląda w Commanderze, dodam tylko, że w 7zipie najpierw trzeba rozpakować takie archiwum jeden raz, potem to, co powstanie z wypakowania - drugi. Po tych operacjach pliki są gotowe do użycia.
Link do programu
Jest dokładnie tak, jak napisał KrzysiekK. Jeżeli chodzi o program do rozpakowywania, fajnie działa też 7zip - opensource'owy program, wypróbowany przeze mnie na różne sposoby
Poza tym niełądnie moim zdaniem nazywać rozszerzenie typowe po prostu dla innego systemu operacyjnego niż ten najbardziej powszechny "dziwadłem". *.tar.gz jest jeszcze stosunkowo mało egzotycznym dla windowsowca typem pliku. Już łatwiej połamać sobie wtedy zęby na debach lub plikach absolutnie bezrozszerzeniowych. Tak jak napisał przedmówca pokaż nam link to Ci go przezipujemy lub przerarujemy do mniej egzotycznej dla Ciebie postaci.