Jak wpisać kod do radia Grundig??

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
tomikw
-

Jak wpisać kod do radia Grundig??

Post autor: tomikw » 25 lis 2002, 21:36

Witam!

Dostałem odbiornik samochodowy Grundig BETA 4.
Radio to przywiezione zostało z Niemiec i nieda się go uruchomić, ponieważ jest zakodowane.
Kod do tego radia mam, lecz nie bardzo wiem jak go wpisać. Po włączeniu na wyświetlaczu widnieje tylko napis „SAFE” i nie da się nijak wpisać kodu. Być może trzeba przycisnąć jakiś przycisk, aby uaktywnić wpisywanie kodu (próbowałem już różnych kombinacji i nic) Moim zdaniem radio zostało ponownie zablokowane i dlatego nie przyjmuje już kodu. Muszę się jednak upewnić zanim oddam go do rozkodowania. Bardzo proszę, jeżeli ktoś posiada taki odbiornik o poradę.

Pod tym adresem zamieściłem zdjęcie panelu tego radia:
http://home.tiscalinet.ch/meerwasser/na ... rundig.jpg

Dziękuję!
Tomek

tolo
-

Post autor: tolo » 25 lis 2002, 22:29

Spróbuj przytrzymać AS po włączeniu radia, a jeżeli to nie pomoże to TA i TP przytrzymaj jednocześnie. Powodzenia.

stan
-

Post autor: stan » 25 lis 2002, 23:11

Przed włączeniem naciśnij TA i TP jednocześnie. Włącz radio trzymając je naciśnięte.Poczekaj kilka sekund, wprowadź kod i ponownie przytrzymaj naciśnięte TA i TP.

hombre
-
Kontakt:

Post autor: hombre » 26 lis 2002, 7:02

Radio vloncz !!! i potem naczisni TP + TA vprowadz kod i ponovnie TP + TA i jest OK jezeli neuda sie to prisli plik zrobie bez kodu.

tomikw
-

Post autor: tomikw » 26 lis 2002, 8:45

Witam ponownie

Udało się! Radio odpaliło :lol:
Gdyby nie Wy to bym sobie nie poradził.
Pomogło przyciśnięcie dwóch przycisków TA + TP

Jeszcze raz wielkie dzięki!!!!
Pozdrawiam!
Tomek

ODPOWIEDZ