Widzieliście już Google Chrome...?

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
aktus
Użytkownik

Post autor: aktus » 10 wrz 2008, 22:27

Nie ma co tu gdybać i zastanawiać się na zapas. Chrome jest dopiero kilka dni dostępne, więc ten produkt ma prawo być zabugowany. A recenzja? A ja mam w d***e jakąkolwiek recenzję. Żadna recenzja nie powie wam co Wy będziecie odczuwali podczas używania tego produktu. Ściągnijcie, zainstalujcie i wtedy dopiero podejmijcie decyzję, czy Chrome zagości u Was na dysku na dłużej, czy też nie.

Awatar użytkownika
brzozi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: brzozi » 12 wrz 2008, 17:30

A prawda jest taka, że znając Google za kilka lat będzie to pierwsza przeglądarka na rynku :)

Awatar użytkownika
olo16
Użytkownik

Post autor: olo16 » 12 wrz 2008, 20:11

brzozi pisze:A prawda jest taka, że znając Google za kilka lat będzie to pierwsza przeglądarka na rynku
Prawda jest taka, że:
1.- pamięć haseł - niedopracowana. Spróbuj zapisać kilka na raz do jednej strony.
2.- funkcja kontroli ortografii - niedopracowana bardziej denerwuje niż pomaga.
3.- gesty myszy - brak.
4.- domyślnie zapisuje wszystkie ściągnięte pliki do jednego folderu.
5.- wygląd - niedopracowany. I przydałyby się dodatkowe skórki do ściągnięcia.
6.- nie działa np. funkcja "cytowanie selektywne"
7.- po zamknięciu i ponownym otworzeniu otwiera pustą stronę, a nie pprzednie karty.

Chyba starczy? Czekam na wersję finalną, może coś poprawią.
A Opera ma wszystkie (prócz kontroli ortografii) wyżej wypisane, i inne funkcje.

Awatar użytkownika
brzozi
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: brzozi » 13 wrz 2008, 10:50

napisałem za kilka lat, zobaczcie jakie informacje gromadzi google. Nie będzie drugiej tak szybkiej i precyzyjnej przeglądarki. Mój post to nie było wychwalanie, tylko stwietrdzenie nieuniknionego. Też używam Opery :)

Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 13 wrz 2008, 12:31

No wiesz google jak narazie jest tylko najpopularniejszą przeglądarką, natomiast ich produkty tj. kopie worda, exela jak narazie nie zystały tak na popularnosci jak prawdziwy pakiet office. Chrome nie instalowałem, ale z tego co mi kolega opowiadał,z to żadne nowe rozwiązania... Po prostu krzyżówka mozilli z operą :roll:

ODPOWIEDZ