Ta strona to świetna parodia.
Swoją drogą, kiedyś pytałem się na forum gitarowym, jaka jest różnica, między zwykłym kablem a jakimś tam super droższym. Powiedziałem, że to zwykły kawałek drutu. Jakie wielkie oburzenie było, że coś takiego piszę, że się nie znam, itp.
Podstawki do przytrzymywania kabli, microchip eliminujący brzmienia. Audiofile to snoby, które nie wiedzą tak naprawdę jak działają urządzenia. Ale ponieważ sprzęt jest za xxxx $ + jest sygnowany przez takiego a takiego artyste, no to na pewno musi być dobry
:
Kable kierunkowe charakterystyka
-
Skrzydlaty
- Użytkownik
A te drewniane podstawki i kamień były najlepsze
Jak taki sobie kawałek granitu położony ma module ma poprawić brzmienie sprzętu?
Wariactwo - nie mają na co pieniędzy wydawać... .
A jak położę kłodę na chińską wieżę, CD mi ozdrowieje, a całość będzie grać jak radmor
[ Dodano: 2008-09-01, 13:07 ]
A oto audiofilska, szklana podstawka pod głośnik zakupiona w ikei - zamienia brzmienie twojego 5.1 na estradowe (przepraszam za słabą jakość zdjęcia, ale było robione kamerką internetową)

Jak taki sobie kawałek granitu położony ma module ma poprawić brzmienie sprzętu?
Wariactwo - nie mają na co pieniędzy wydawać... .
A jak położę kłodę na chińską wieżę, CD mi ozdrowieje, a całość będzie grać jak radmor
[ Dodano: 2008-09-01, 13:07 ]
A oto audiofilska, szklana podstawka pod głośnik zakupiona w ikei - zamienia brzmienie twojego 5.1 na estradowe (przepraszam za słabą jakość zdjęcia, ale było robione kamerką internetową)
- thereminator
- -
Tutaj jeśli chodzi o podstawki to byłbym ostrożny. Ja sam osobiście mam kolumny na szafie i jak słucham muzyki głośniej to słyszę 2 niepożądane efekty - rezonans szafy i załamanie się niskich częstotliwości na krawędzi tejże szafy. Nie działa to zbyt dobrze. Ciężkie kolumny ( często wrzuca się do nich ołów lub piasek ) i/lub takie specyficzne kolce jako małe nóżki w połączeniu z twardym i ciężkim podłożem ( takie 30kg kamienia pomaga ) nie powoduje takiego rezonowania. Czy to ściema? Kto ma kamerton to niech go "rozbuja" i przyłoży tu do ściany, tu do szafki i zobaczy jak szafka zmienia się w pudło rezonansowe.
Dodrze, zgadzam się, że obiążniki są przydatne do wyeliminowania niechcianego rezonansu. Ale czym różni się firmowy obciążnk od zwyklego kamienia?aktus pisze:Tutaj jeśli chodzi o podstawki to byłbym ostrożny. Ja sam osobiście mam kolumny na szafie i jak słucham muzyki głośniej to słyszę 2 niepożądane efekty - rezonans szafy i załamanie się niskich częstotliwości na krawędzi tejże szafy. Nie działa to zbyt dobrze. Ciężkie kolumny ( często wrzuca się do nich ołów lub piasek ) i/lub takie specyficzne kolce jako małe nóżki w połączeniu z twardym i ciężkim podłożem ( takie 30kg kamienia pomaga ) nie powoduje takiego rezonowania. Czy to ściema? Kto ma kamerton to niech go "rozbuja" i przyłoży tu do ściany, tu do szafki i zobaczy jak szafka zmienia się w pudło rezonansowe.