a czy są fora gdzie go nie zbanowali ? to jest dopiero awanturnik...Doc Brown pisze:porządek jest Arnold_S
Szczerze zawsze troszkę konrowersyjnych tematów się przydaje i kłótnia czasami też wychodzi na dobre.
Widzę że adminą puszczają nerwy i nazywają młodych ludzi dziećmi neo. Rada: jeśli nie wytrzymujesz nerwowo nie czytaj tego wątku i nie obrażaj innych.
Według mnie forum nie rozpada się sie pod wplywem niektórych użytkowników, którzy mają pretensje do adminów i moderatorów, bo kto nie chce czytać ich postów to nie musi, proste.
Według mnie tak jak pisał jeden z byłym moderatorów problem polega że forum nie ma wiele do zaoferowania.
Poza tym jest wiele for dyskusyjnych i nikt nie będzie przeglądał wszystkich, bo by musiał mieć bardzo wiele czasu. To forum skupia się wokół czytelników EDW czyli młodych ludzi i początkujących elektroników hobbystów, nic dziwnego, że żaden specjalista i ktoś, kto zajmuje się elektroniką profesjonalnie nie będzie czytał o układzikach z kitów lub posty początkujących, którzy pytają o polaryzacje rezystora.
Myślę, że moderatorów też męczy pomaganie początkującym wiec powinni oddać władze młodszym, chętnym i bardziej zdolniejszym kolegą.
Forum ma racje bytu jako uzupełnienie gazetki EDW, wyjaśnianie różnych zagadnień poruszanych w EDW, autorzy kursów prowadzonych w EDW powinni być stałymi bywalcami tego forum i odpowiadać na pytania początkujących lub wyjaśniać, jeśli coś niejasno napisali.
Nie ma sensu przerabiać to forum na ogólne forum dotyczące elektroniki a tym bardziej pomysł zrobienie z tego drugiej elektrody jest i jak widać był śmieszny(pomysł).
Reasumując to forum powinno pozostać dla czytelników EDW i pozostać na poziomie samych czytelników a nie na siłe "wsadzać chłopa w garnitur"