Prośba do moderatorów

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Awatar użytkownika
grysek67
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: grysek67 » 28 sie 2008, 14:15

ZbeeGin zrobił to co uważał za słuszne czyli dał ostrzeżenia - o które taki straszny spór a one i tak mijają po 30 dniach.. Czy jest sens się kłocic? Co było mineło i co się stało to się nie odstanie..

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 28 sie 2008, 14:29

A do tego pisanie postów z takimi bykami, jak tchóżostwo... Brawo!!

P.S. Mam niepotrzebny słowniczek ortograficzny. Chcesz?
Nie widziałem bardziej pustej wypowiedzi - jeśli zobaczę jeszcze raz taką wypowiedź z Twojej strony w kierunku kogokolwiek będzie ostrzeżenie...

Swoja drogą.. czytam i szkoda słów, powiem jedno: Cieszę się, że to forum obsługuję tylko ze strony technicznej, bo nawet nie chce mi się oglądać taki bzdur na ekranie.

Co do usera Luminofor - nie wypowiadam się w ogóle, znam go z innych różnych for...
Typowy "pokrzywdzony, prowokator" który nie lubi jak podważa się jego najważniejsze zdanie.

Kiedyś DocBrown narobił kłopotu, ale zobaczcie sami po czasie, jest dobrze.

Z Tobą kolego nie wiem jak będzie... w każdym razie powodzenia życzę.

Aluzje proszę via PW

I pragnę powiedzieć jeszcze jedno słowo, że.. jak zwykle wypowiadają się najaktywniej osoby które mają najmniej do powiedzenia. Cóż za paradoks ;)

P.S. Może zrobimy konkurs na nowego moderatora?

Awatar użytkownika
przemotronik
Użytkownik

Post autor: przemotronik » 28 sie 2008, 15:08

End pisze:Nie widziałem bardziej pustej wypowiedzi - jeśli zobaczę jeszcze raz taką wypowiedź z Twojej strony w kierunku kogokolwiek będzie ostrzeżenie...
Aha. Trąci innym moderatorem z tego forum.
Interesujące jest to, że tylko i wyłącznie wam dwóm nie odpowiada moja tutaj obecność. Mam więc tutaj dokładnie dwóch wrogów. Ale za to od dłuższego czasu. Ciekaw jestem, dlaczego?

Cóż - przy takiej polityce "rządzenia" forum, jaką stosujecie, niestety jest ono skazane na zagładę. I to bardzo szybką. Jako moderatorzy robicie (i piszecie), co wam się żywnie podoba. A użytkownicy? Nie mają nawet prawa się bronić. To, że ten temat rozrósł się tak szybko w tak krótkim czasie dowodzi, jak pięknie wygląda zarządzanie forum. Szkoda. Wcześniej było dużo lepiej.

End, ZbeeGin - wyciągnijcie wnioski z treści i objętości tego tematu... I nie zwalajcie całego zła na innych.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 28 sie 2008, 15:14

Szkoda. Wcześniej było dużo lepiej
Chyba jak nie było tutaj kilku osób, bo ja tutaj jestem od dawna a Ciebie widzę od całkiem nie tak dawna.
Było lepiej, byli fachowcy, byli Ci co mieli coś do powiedzenia. Teraz zostałeś Ty i kilku innych którzy właśnie w takich tematach mają najwięcej do powiedzenia...
Żałosne...

P.S. Moderuje fora nie od dzisiaj, ale takiego "cyrku z małpami" nie widziałem bardzo dawno.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 28 sie 2008, 15:20

ZbeeGin pisze:A gdzie jest w/g Ciebie granica pomiędzy małym a dużym przewinieniem?
To chyba sprawa oceny subiektywnej.
novice pisze:EDIT: wlasnie zobaczyłem, że tak własnie jest. Więc po co sie tak emocjonować?
Dla idei, dla racji, dla sprawy ? :idea:
novice pisze:Niezaleznie od intencji autora postu na którego była odpowiedź, to przecież mamy takie osoby. Chociażby Jony130.
I oby więcej takich osób!
novice pisze:A teraz proponuję zebrać grabki, podać sobie ręce i podyskutować o elektronice, a nie o tym co sie komu należało, kto sie za co obraził, kto sie z kim pokłocił, bo to nie forum telenowele.pl, czy klotnie.pl. Gdyby ktoś z zewnatrz z ciekawości tu zaglądnął i poczytał co jest u nas obecnie najgorętszym watkiem, z samej góry, być może nigdy by tu nie wrócił. Temat ma potencjał wielkiego tasiemca, więc im szybciej sie to zamknie tym większa korzyść dla nas wszystkich.
A jak się nazywa ten dział?
Otóż odpowiadam:

Kod: Zaznacz cały

Opinie o Forum "EdW" i stronie Elportal.pl 
Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
Wyrażamy swoją opinię o forum, jak nie tu to gdzie? Na PW? Nie bądź śmieszy.
radzio pisze:Ludzie, opanujcie się! Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę jak łatwo zniszczyć coś co było budowane latami, wystarczy jedna taka właśnie bezsensowna kłótnia.
A kto tu coś niszczy? My tylko dyskutujemy, zobacz opis tego działu.
radzio pisze:Bezsensowne dyskusje można prowadzić na F23, a tutaj (pomimo "targetu" EdW, a co za tym idzie pośrednio i Forum) należy dyskutować z sensem i kulturą.
Co to F23?
Po drugie - nie prowadzimy dyskusji z sensem i kulturą?
Alek pisze:Chciałem się w zasadzie pożegnać :smile: jako administrator. Zostaję oczywiście na forum, ale jako zwykły użytkownik.
Czy to z powodu tego tematu?
Jeżeli tak, to ubolewam.
Doc Brown pisze:ja proponuje BAN albo chociaż zakaz pisania dla obu zadymiarzy z tego tematu, bo to przecież od nich się zaczęło, tak samo zakaz pisania należy się każdemu, kto pisze durne posty tylko po to aby je nabijać już raz byłem świadkiem rozpadu forum spowodowanego zachowaniem dosłownie jednej osoby, która zapragnęła mieć jaknajwięcej postów ze wszystkich userów i niestety administrator zupełnie się tym nie przejmował, co w konsekwencji doprowadziło forum do "śmierci", nie możemy pozwolić, by to forum skończyło podobnie :cry:
Tak w ogóle, to aby zapobiec podobnym sytuacją proponuje karać najpierw upomnieniem publicznym za każdy post nie w temacie, jeśli to nie poskutkuje to ostrzeżeniem i tak dalej aż do tymczasowej blokady pisania, może wtedy dany użytkownik przemyśli swoje zachowanie i się "nawróci" dla stałych spamerów proponuję ban całkowity, to samo dla tych co zakładają bezsensowne tematy :!:
Matczyne forum będzie idealnym miejscem dla Ciebie, elportal jest dla userów.
jareks91 pisze:Jedyna rada: trzeba wybrać nowe władze forumowe, bo stare straciły ochote do pracy :-)
Jest to jakiś pomysł...
Tranzystor pisze:Ja powiem krótko nie którzy zbyt szybko tutaj odrośli od ziemi... Za dużo mleka? Weźcie się pohamujcie, to nie podwórko, a forum.
Odbieram Twoją wypowiedź jako arogancką zaczepkę.
grysek67 pisze:Czy jest sens się kłocic?
Kłócić - nie.
Dyskutować - tak.
End pisze:Co do usera Luminofor - nie wypowiadam się w ogóle, znam go z innych różnych for...
Typowy "pokrzywdzony, prowokator" który nie lubi jak podważa się jego najważniejsze zdanie.
A to ciekawe. W pierwszym zdaniu piszesz, że nie wypowiadasz się na mój temat, a w drugim zdaniu bezpodstawnie mnie obrażasz? Masz na to jakieś dowody? Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, nie dam się obrażać i jeśli obronę swojej godności osobistej odbierasz jako prowakacje to nie mój problem.
Nie lubię, jak ktoś podważa moje zdanie? Bzdura! Gdzie napisałem, że jestem wszystkowiedzacy i nie mogę się mylić? Proszę mi wskazać.
End pisze:Aluzje proszę via PW
A od czego jest ten dział?
Fragment opisu działu:

Kod: Zaznacz cały

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii 
End pisze:I pragnę powiedzieć jeszcze jedno słowo, że.. jak zwykle wypowiadają się najaktywniej osoby które mają najmniej do powiedzenia. Cóż za paradoks ;)
Kto ma najmniej do powiedzenia i dlaczego? Czekam na rozsądne argumenty.
przemotronik pisze:Jako moderatorzy robicie (i piszecie), co wam się żywnie podoba. A użytkownicy? Nie mają nawet prawa się bronić.
Dokładnie. Zacząłem się bronić i co? Ostrzeżenie i bluzgi pod moim adresem...
End pisze:Teraz zostałeś Ty i kilku innych którzy właśnie w takich tematach mają najwięcej do powiedzenia...
Tą wypowiedź odbieram jako osobista formę zaczepki - zobacz np. moje posty i sprawdź, czy wypowiadam się tylko w tym temacie.

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem tym postem - nie miałem takiego zamiaru.
Wyrażam tylko swoje zdanie - a do tego mam chyba prawo?

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 28 sie 2008, 15:26

Szkoda w ogóle mojego czasu na konwersację z Tobą. Jesteś dzieckiem neo jak większa połowa forum, ale niestety wszystkie fora internetowe to odczuwają.
Szkoda mi po prostu Ciebie drogie dziecko...

"Nie kłóć się z kretynem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem" I skąd ja to znam, tyle lat na forach?
Bez komentarza.

Poza tym... Teraz to już mi wszystko jedno i w każdym razie (nie mówię o sobie) podziękujcie sobie sami, że przez was odeszły naprawdę wartościowe osoby z tego forum.
Teraz sami siedźcie w swoim śmietniku, bo zniszczyliście to forum doszczętnie...

Awatar użytkownika
Koleszek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Koleszek » 28 sie 2008, 15:29

Czy ktoś z moderatorów ostatecznie zakończy tę pyskówkę rodem z piaskownicy?

Awatar użytkownika
przemotronik
Użytkownik

Post autor: przemotronik » 28 sie 2008, 15:34

End pisze:Teraz zostałeś Ty i kilku innych którzy właśnie w takich tematach mają najwięcej do powiedzenia...
Żałosne...
Odśwież swoje informacje na mój temat. Zobacz mój profil, to nie boli. Zobacz, że wielu osobom pomagałem, zobacz, że nikt mnie tak nie obrażał, jak przed chwilą to zrobiłeś. Bo nikt nie miał ku temu powodów. Zobacz, jak się odnosiłem do Użytkowników. A jednak, coś ci przeszkadza.
Luminofor pisze:Tą wypowiedź odbieram jako osobista formę zaczepki - zobacz np. moje posty i sprawdź, czy wypowiadam się tylko w tym temacie.
I prawidłowo ją odbierasz...
End pisze:Szkoda w ogóle mojego czasu na konwersację z Tobą. Jesteś dzieckiem neo jak większa połowa forum, ale niestety wszystkie fora internetowe to odczuwają.
Szkoda mi po prostu Ciebie drogie dziecko...
Tak się odzywa moderator?
End pisze:Poza tym... Teraz to już mi wszystko jedno i w każdym razie (nie mówię o sobie) podziękujcie sobie sami, że przez was odeszły naprawdę wartościowe osoby z tego forum.
Teraz sami siedźcie w swoim śmietniku, bo zniszczyliście to forum doszczętnie...
Przez kogo to forum upada... To wiedzą już Użytkownicy... i tylko oni to rozumieją.

spark
Użytkownik

Post autor: spark » 28 sie 2008, 15:36

:arrow: End
Jest takie mądre powiedzenie: "Nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy" :roll:

To co tutaj widzę przeraża mnie. Jest mi strasznie żal i smutno, że z powodu jednego urażonego Ego małolata forum się rozpada. Tak mi tęskno za forum Wojtka... Ludzie (żeby już nie pisac: "drogie dzieci") przemyślcie swoje postępowanie jeszcze raz i zobaczcie to co tutaj każdy z was pozostawił, 4 strony wątku nie wnoszą niczego co mogłoby rozwiązac problem, którego zresztą nie widzę...

Cóż, chyba się zawiodłem, jeśli macie coś naprawdę mądrego jeszcze do powiedzenia to mówcie, wypadałoby od paru osób usłyszec słowo "przepraszam" ale to już kwestia wychowania i kultury osobistej. Jeśli macie dalej niszczyc to forum, proszę przestańcie... taka moja prośba...

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 28 sie 2008, 15:41

Z mojej strony to wszystko.
Co miałem do powiedzenia, powiedziałem.
Zdania nie zmienię, wyzwiska End-a pozostawię bez komentarza, przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem w moich postach.
Temat jak dla mnie zamknięty, nie ma sensu ciągnąć tego dalej.

[ Dodano: 2008-08-28, 16:44 ]
przemotronik pisze:Odśwież swoje informacje na mój temat. Zobacz mój profil, to nie boli. Zobacz, że wielu osobom pomagałem, zobacz, że nikt mnie tak nie obrażał, jak przed chwilą to zrobiłeś. Bo nikt nie miał ku temu powodów. Zobacz, jak się odnosiłem do Użytkowników. A jednak, coś ci przeszkadza.
U mnie tak samo...

Awatar użytkownika
marcing
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcing » 28 sie 2008, 15:48

Luminofor pisze:To chyba sprawa oceny subiektywnej.
No właśnie... subiektywnej. Czyli to do moderatora należy ocena, czy dany wpis kwalifikuje się do "oceny", czy też nie...
Luminofor, przemotronik, joon - widzę, że nie potraficie zrozumieć idei współpracy... oraz tego, że do moderatora należy utrzymywanie porządku. Właśnie... PORZĄDKU i DYSCYPLINY. Wytykanie innym, że coś robią nie tak - chociaż samemu prowadzi się bezsensowną i niepotrzebną nikomu dyskusję - można nazwać hipokryzją... w czym niestety jako naród jesteśmy dobrzy.
Forum powinno jednak być dla Nas - kłótnie nie doprowadzą do niczego dobrego, nabijanie bezsensownych postów także...

Ps. Widzę, że dłuuga nieobecność nie wyszła mi na dobre...
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008, 13:13 przez marcing, łącznie zmieniany 1 raz.

Jasam
Użytkownik

Post autor: Jasam » 28 sie 2008, 15:54

Tak. Ten temat jest straszny. Szczerze mówiąc przeraża mnie... Ogólnie moje zdanie jest takie: Komu się nie podoba niech nie zagląda na forum ani nie pisze. To powinno rozwiązać sprawę.

Awatar użytkownika
Alek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Alek » 28 sie 2008, 16:10

To nie jest kwestia ostatnich pięciu minut, czy pięciu dni. Wydaje mi się, że formuła tego forum po prostu wyczerpała się.
Nasze decyzje o rezygnacji- byłych już administratorów i moderatorów są po prostu naturalną koleją rzeczy. Niniejszy wątek był tylko kroplą, która przepełniła kielich i nie można nikogo winić.

Pamiętam, że w czasie, gdy forum to przestało być forum Wojtka i stało się forum EdW padła tzw. koncepcja "drugiej Elektrody". Koncepcja ta nie była inicjatywą użytkowników, przyszła niejako " z góry". Wtedy to miało miejsce "cudowne rozmnożenie" działów, które w końcu (po roku?) trzeba było zacząć scalać do kupy - pamiętacie? Forum było za małe na takie podziały i to była pierwsza rzecz, która mu zaszkodziła.
Starzy, doświadczeni użytkownicy nie mieli ochoty na przeglądanie tasiemcowego forum,
które wymuszało konieczność odznaczania przeczytanych postów. Spora część z nich odeszła.
Wtedy też, na wzór "Elektrody" zaczęły pojawiać się rubryczki "pomógł" i temu podobne, które legły u podstaw machiny nabijania postów.

Forum, jak wiemy, nie stało się drugą "Elektrodą". Nie można było z małego forum Wojtka ukazem uczynić drugiej "Elektrody". Jako forum redakcyjne skupiło ono głównie osoby młode i bardzo młode. Jednocześnie zabrakło pomysłu na to forum, po upadku "idei Elektrody". Nie pamiętam, by kiedykolwiek potem Redakcja wysunęła jakiś pomysł na jego inną formułę.
Sprawy szły więc starym biegiem; staraliśmy się tylko pilnować porządku. Ale im czasu więcej upływało, tym bardziej stało się jasne, że to forum przestaje być poważne.
Stało się miejscem urzędowania dość wąskiej grupy osób, które często się kłócą i chyba ścigają się na posty. A skoro tak, to traci to sens.
Można wybrać nowych moderatorów i administratorów. Znajdą się wśród użytkowników chętni na te funkcje, w to nie wątpię.
Nie wiem jednak, czy mają oni jakąś wizję tego forum.

Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tranzystor » 28 sie 2008, 16:35

Luminofor pisze:Tranzystor napisał/a:
Ja powiem krótko nie którzy zbyt szybko tutaj odrośli od ziemi... Za dużo mleka? Weźcie się pohamujcie, to nie podwórko, a forum.

Odbieram Twoją wypowiedź jako arogancką zaczepkę.
Nie, tu już lekko przesadziłeś... Jak na razie widzę, że Ty sprawiasz tu kłopoty... Bo nie przeze mnie jest tu takie zamieszanie. Jakby wszyscy reagowali, jak Ty bo moderator zwrócił mi uwagę... No to... Czasami warto przyznać się do błędu i ustąpić. Ale WAŻNIEJSZA jest AMBICJA... :roll: Coś mi się zdaje, że trzeba się przenieść na forum EP.
W tym temacie chyba nie ma nic więcej do powiedzenia... Elektroniki to nie dotyczy, a to forum elektroniczne, a nie konkurs na nabijanie postów i pokazywanie co JA potrafię.

Czy jakiś moderator może to zamknąć :?: Nie tylko to, ale też inne posty gdzie toczy się podobna kłótnia im szybciej tym lepiej... Nikt z tego nie korzysta.

Współczuję trochę kolegą Adminom i Moderatorom...

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 28 sie 2008, 16:49

Miałem już nie pisać w tym temacie, ale nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego spytam tu: co się stało z opcją "pomógł" ?

Zablokowany