Pozwole sobie zabrać głos w tej bezsensownej wg. mnie dyskusji.
Byłem na wielu forach i to forum jest jedynym forem, na którym nie uważam, że byłbym lepszy moderatorem. Sprawa ostrzezen jest kontrowersyjna i może faktycznie czasem dawane są za szybko. Myslę, że dobrym sposobem byłby okres ochronny po pierwszym ostrzeżeniu. Każdemu czasem mogą puscić nerwy, dlatego pierwsze ostrzeżenie mogłoby być czasowe, automatycznie usuwane po jakims czasie, powiedzmy 2 tygodniach, jesli uzytkownik nie da powodu do nastepnego.
EDIT: wlasnie zobaczyłem, że tak własnie jest. Więc po co sie tak emocjonować?
Uważam, że ZbeeGin jest bardzo dobrym moderatorem i to forum bez niego mogłoby znacznie więcej stracić, niz zyskać, np na kontrowersyjnej swobodzie objawiającej się łagodną polityką ostrzeżeń...
To forum jest dla początkujących i przydało by się paru nauczycieli elektroniki itp, co by wyjaśnić parę rzeczy mniej obeznanym w temacie.
Niezaleznie od intencji autora postu na którego była odpowiedź, to przecież mamy takie osoby. Chociażby Jony130.
Pomijając cała stertę niepotrzebnych wątków, na które odpowiedzi można znaleźć na pierwszej lepszej stronie w google.
Proszę o rozsądne argumenty, myślisz, że na innych forach elektronicznych w Polsce się nie kłócą i nie zakładają bzdurnych tematów? Poczytaj chociażby największe (wiadomo jakie), zmienisz zdanie.
To, że na innych forach jest jak jest nie znaczy, że nalezy przyjąc to za normę i nic z tym nie robic, czyż nie?
A teraz proponuję zebrać grabki, podać sobie ręce i podyskutować o elektronice, a nie o tym co sie komu należało, kto sie za co obraził, kto sie z kim pokłocił, bo to nie forum telenowele.pl, czy klotnie.pl. Gdyby ktoś z zewnatrz z ciekawości tu zaglądnął i poczytał co jest u nas obecnie najgorętszym watkiem, z samej góry, być może nigdy by tu nie wrócił. Temat ma potencjał wielkiego tasiemca, więc im szybciej sie to zamknie tym większa korzyść dla nas wszystkich.