Chodzi o sprawozdania
-
elvis1987
Chodzi o sprawozdania
Mam do zrobienia sprawozdanie ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Może zabrzmi to głupio ale potrzebuje pomocy. Co na początku muszę napisać co później a co na końcu. Może jakieś stronki.
-
piotr jak zwykle
- -
Re: Chodzi o sprawozdania
Elvis!musisz powiedzieć o co chodzi!

Ostatnio zmieniony 10 lis 2004, 15:06 przez piotr jak zwykle, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Chodzi o sprawozdania
Nie lubię być zgryźliwy ale czy coś takiego jak www.google.pl znasz?elvis1987 pisze:Mam do zrobienia sprawozdanie ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Może zabrzmi to głupio ale potrzebuje pomocy. Co na początku muszę napisać co później a co na końcu. Może jakieś stronki.
oto jeden z wyników poszukiwań na hasło "laborki":
http://www.danco.prv.pl/
Cyba że chodzi Ci o takie sprawozdania jak piotr jak zwykle napisał wtedy ja Ci nie pomogę
-
elvis1987
-
elvis1987
Ono patrzłem. Dzięki znalazłem co nieco. ale jeszcze mnie dalej nurtuje pytanie jak się piszę sprawozdania. Bo my na lekcji dostaliśmy kartki z zadaniami. I tam jest wszystko opisane jak zrobić, tylko my musieliśmy porobić pomiary. I teraz pytanie. Czy ja to musze wszystko przepisywać? Czy spraowzdanie pisze się tak; " na początku co mieliśmy na celu w ćwiczeniu i co robiliśmy, później spis przedmiotów jakich używaliśmy dalej jak podłączaliśmy a na końcu wnioski jakie z tego wynikły" ? i to mamy kilka tematów w jedno sprawozdanie, to jeszcze piszemy jak złożyliśmy ćwiczenie wnioski i dalej drugie ćwiczenie wnioski i trzecie ćwiczenie wnioski? prosze o odpowiedź. Z góry dziękuje.
Wróżką raczej nie jestem i trudno mi zgadnąć jakie wymagania może mieś prowadzący zajęcia (nie wiem czy jesteś studentem czy uczniem) Jak ja sięgam pamięcią to na studiach pisało się sprawozdania w taki sposób:
1. Temat ćwiczenia, data wykonania dane osobnika wykonującego itp.
2. Krótkie omówienie teoretyczne zgadnienia (w twoim przypadku ćwiczenia są pokrewne a więc mozna to razem ująć)
3. Przedstawiony układ pomiarowy i przyrządy pomiarowe
4. Wyniki pomiarów np w tabelach oraz jesli to niezbędne i wynika z poleceń ćwiczenia to jeszcze obliczenia ( i to możesz rozbić na te twoje trzy ćwiczenia)
5. Policzenia błędów
6. Omówienie wyników i wnioski
To chyba wszystko
Ale czy teraz się pisze inaczej sprawozdania to nie wiem.
1. Temat ćwiczenia, data wykonania dane osobnika wykonującego itp.
2. Krótkie omówienie teoretyczne zgadnienia (w twoim przypadku ćwiczenia są pokrewne a więc mozna to razem ująć)
3. Przedstawiony układ pomiarowy i przyrządy pomiarowe
4. Wyniki pomiarów np w tabelach oraz jesli to niezbędne i wynika z poleceń ćwiczenia to jeszcze obliczenia ( i to możesz rozbić na te twoje trzy ćwiczenia)
5. Policzenia błędów
6. Omówienie wyników i wnioski
To chyba wszystko
Ale czy teraz się pisze inaczej sprawozdania to nie wiem.
Zapamietaj sobie na cale zycie taka zasade: jezeli robisz jakas prace ktora kiedys ma byc analizowana przez inna osobe, to opisz ta prace dokladnie. W takim sprawozdaniu musisz napisac: co robiles, kiedy robiles, w jakim celu, czym robiles, jaki byl uklad lub zestawienie urzadzen, jakie uzyskales wyniki/ rezultaty, oraz jakie wyciagnoles z tej pracy wnioski. Do tego dochodzi jeszcze, wyniki np. pomiarow, okreslenie warunkow, dokladny spis urzadzen i ewentualnie spis literatury. Jezeli zrobisz to wszystko schludnie i przejzyscie, to gwarantuje Ci ze bedziesz chwalony do konca swiata, a cenzurka murowana.
pozdrowka
pozdrowka