Mój kolega kupił sobie płytę Gigabyte GA-8S649MF , płyta posiada złącze grafki PCI Express. Chcielismy ją uruchomic a nie ma on jeszcze grafiki na to złącze wiec wpielismy grafike na zwykłe PCI i nic.. płyta włącza sie ale na ekaranie wyswietla się tylko "NO SIGNAL".. a oprocz kręcących się wiatraków płyta nie daje żadnych oznak życia.. Czy ktos wie co moze byc nie tak? Wszystkie złącza podpięte prawidłowo
Problem z Gigabyte GA-8S649MF
Problem z Gigabyte GA-8S649MF
Witam
Mój kolega kupił sobie płytę Gigabyte GA-8S649MF , płyta posiada złącze grafki PCI Express. Chcielismy ją uruchomic a nie ma on jeszcze grafiki na to złącze wiec wpielismy grafike na zwykłe PCI i nic.. płyta włącza sie ale na ekaranie wyswietla się tylko "NO SIGNAL".. a oprocz kręcących się wiatraków płyta nie daje żadnych oznak życia.. Czy ktos wie co moze byc nie tak? Wszystkie złącza podpięte prawidłowo
Nie, nie zrozumieliscie mnie.. Mam grafike na zwykłe PCI a nie na PCI express i wpiąłem ją do zwykłego PCI.. Nie mam karty PCi Express i nie mam tez od kogo pożyczyc
Zastanawia mnie tylko czemu nie rusza na tej grafice na PCI bo przeciez powinna? Z wbudowanego głosniczka nie daje zadnych dzwieków a przeciez na początku powinno się odezwac 
Ale to bez sensu, nikt by przecież nie wpychał na siłę karty AGP do PCI-E (no chyba, że mój bratGuzer pisze:Nie sądzę żeby mu się udało wpiąć kartę AGP w gniazdo PCI-E, bo nie pasują do siebie mechanicznie. No chyba, że zaszedł jakiś tuning śrubokrętem albo pilnikiem
Skoro ktoś "siedzi" w elektronice to nie byłby tak głupi... .
Może ze złączem coś jest nie tak?
Nie koniecznie na siłę..
spojrz tu
http://img.tomshardware.com/cn/newsimag ... p-pcie.jpg
Karta graficzna na AGP raczej bez problemu wejdzie w złącze PCI-E ale na odwrót juz nie..
Czy mogło to uszkodzic płytę?
Aha i czy płyta nie powinna dac jakiegos odgłosu po uruchomieniu z głosniczka nawet jak karta nie jest podpięta?
spojrz tu
Karta graficzna na AGP raczej bez problemu wejdzie w złącze PCI-E ale na odwrót juz nie..
Czy mogło to uszkodzic płytę?
Aha i czy płyta nie powinna dac jakiegos odgłosu po uruchomieniu z głosniczka nawet jak karta nie jest podpięta?
Da się włożyc.. Zobacz
http://lib.store.yahoo.net/lib/cooldriv ... i-card.jpg i porównaj sobie wszystkie złącza ( wszystkie mają pierwszy "rowek" w tym samym miejscu..)
Przetrzepałem instrukcje i nie mogę się niczego doszukac
Zastanawia mnie tylko czemu nie rusza na grafice na ZWYKŁE PCI?
Przetrzepałem instrukcje i nie mogę się niczego doszukac