potrzebny MAX038
-
blaugrana83
- -
- Kontakt:
potrzebny MAX038
witam:) potrzebuje scalaka MAX038, bo pasowalby calkiem niezle do ukladu, ktory ma powstac z jego wykorzystaniem:) ma ktos moze jakas probke chocby czy wie gdzie taki moge zdobyc??
-
blaugrana83
- -
- Kontakt:
dzięki END za podpowiedź, popytam jeszcze gdzie będę mógł. W każdym razie może orientujesz się czym mógłbym zastąpić tego MAXA?? wcześniej w układzie wykorzystywałem kostkę 4046, ale przy częstotliwości 800kHz generowanej przez VCO niestety przebieg nie wygląda zadowalająco...i ten MAX byłby dobry ze względu na rozmaite możliwości jakie oferuje. Potrzebny mi jest tego typu generator przebiegu prostokątnego łatwo przestrajany (choćby w granicach mniej więcej 100kHz - 2MHz, a może i trochę więcej, bo tego jeszcze nie wiem;D) Tylko, że z racji na fakt, że dopiero raczkuję w tym temacie, to nie bardzo orientuję się czym możnaby zastąpić MAXA;/ Natomiast generator jest mi potrzebny do podania sygnału na wejście zegarowe filtra MAX291. Ogólnie rzecz biorąc tworzę układ pomiarowy z filtrami 8-go rzędu i wzmacniaczami na bazie TL082...
Kupisz choćby tu: http://www.cyfronika.com.pl/s/advanced_ ... &x=31&y=14 , ale cena jest dość zabójcza.
-
blaugrana83
- -
- Kontakt: