WiFi
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
Też bardzo mi się spodobała zwłaszcza anteny paskowe na 5GHz. Szkoda tylko że po wytrawieniu i zmontowaniu osiągi nie były takie jak autor obiecywał... W każdym razie zachęcam do przeglądnięcia tej strony i samodzielnej budowy anten. Gwarantuje że mając trochę chęci, kartę WiFi oraz program typu NetStamber możemy zyskać nowe, interesujące hobby. Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-04-21, 02:43 ]
Jeżeli jest ktoś zainteresowany tym tematem, to po wykonaniu paru anten mogę śmiało powiedzieć że nawet w domu bez specjalistycznych narzędzi można zrobić porządną antenkę która bije na głowę firmówki:) a trzeba niewiele: drut 2,5^2 rurka PCV fi 24mm oraz trochę kabla oraz karta nawet USB bez zewnętrznej anteny
. Jak ktoś jest zainteresowany to proszę o PW, może komuś pomoże moja walka z wifi. Pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 2008-04-21, 02:43 ]
Jeżeli jest ktoś zainteresowany tym tematem, to po wykonaniu paru anten mogę śmiało powiedzieć że nawet w domu bez specjalistycznych narzędzi można zrobić porządną antenkę która bije na głowę firmówki:) a trzeba niewiele: drut 2,5^2 rurka PCV fi 24mm oraz trochę kabla oraz karta nawet USB bez zewnętrznej anteny
Nie pamiętam już dokładnie, ale podobny temat był szerzej poruszany na "elektrodzie". Pisano tam, że przy tak dużych częstotliwościach odchyłki wymiarów anteny nawet poniżej 1 milimetra mają znaczenie. Niedokładne wykonanie anteny może spowodować, że antena będzie miała gorsze paramenty niż powinna mieć, a nawet spowodować uszkodzenie radiowej karty sieciowej.joon pisze: [...] Szkoda tylko że po wytrawieniu i zmontowaniu osiągi nie były takie jak autor obiecywał... [...]