Kto na AGH w roku 08/09

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
Awatar użytkownika
Melon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Melon » 22 cze 2008, 11:48

Właśnie dlatego jestem przeciwnikiem matur łączonych i wprowadzenie z powrotem egzaminów na uczelnie.

Jestem z AGH. Na forum kolega mówił, że nie może się dostać na elektronikę, ale jest szansa, że dostanie się na elektrotechnikę. Otóż, jak dostaniesz się na elektrotechnikę, jest możliwość przeniesienia się na elektronikę. Wiem to, ponieważ udało się tak mojemu koledze. Trochę zasuwania będziesz miał, ale to chyba jedyny sposób. Drugim sposobem są studia zaoczne, i starać się o wysoką średnią, aby przenieść się na elektronikę dzienną

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 22 cze 2008, 12:01

Jednak AGH to chyba za wysokie progi na mnie...
Zresztą tam jest bardzo dużo matmy w porównaniu z matmą na takich samych kierunkach na innych politechnikach..
No i daleko trochę mam do Krakowa...

Awatar użytkownika
Melon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Melon » 22 cze 2008, 14:40

To, że za daleko do Krakowa to akurat świetna sprawa. Jakbym miał wybierać między studiowaniem we własnym a obcym mieście, to bym wybrał obce (pomijam tutaj kwestie finansowe). Co do matmy, to po prostu siadasz na du*** i się uczysz. Nie ma sensu takie gadanie, że tego jest za dużo, za dużo matmy, za dużo fizy...

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 23 cze 2008, 0:43

No a propo AGH ja jade zawieźć jutro papiery do wydziału EAIE na AiR .Ktoś zamierza podjac ten kierunek ?

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 23 cze 2008, 9:29

A na AGH jest rejestracja przez Internet czy tradycyjna?

syrioosh
-

Post autor: syrioosh » 23 cze 2008, 14:20

Pierw trzeba elektronicznie
a potem przyjechac z dokumentami
Przynajmniej do tej pory tak bylo

Awatar użytkownika
Melon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Melon » 23 cze 2008, 17:07

Potwierdzam, do tej pory było tak, że trzeba elektronicznie, a potem z papierkami przyjeżdżasz. Nie ma tego na stronie AGH? http://agh.edu.pl/pl/studia-w-agh/rekrutacja.html

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 23 cze 2008, 19:06

Papierki zawiezione .Czekam na wyniki i dowoze świadectwo maturalne (nie ma to jak byc zwolnionym z rekrutacji) Melon a ty co studiujesz ? Mieszkasz na akademiku ?

Awatar użytkownika
Melon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Melon » 23 cze 2008, 19:46

Gutek: 5 rok i nie, nie mieszkam na akademikach. Ja w nocy chcę spać a nie użerać się z sąsiadami, że jest za głośno [; Jak chcesz mieszkać na stancji, to musisz już teraz szukać. Polecam blisko akademików, bo na pierwszych latach będziesz je często odwiedzać (w celach naukowych i społecznych ;) )

dnitek
-

Post autor: dnitek » 05 lip 2008, 10:13

Ja wybieram się na EiT na AGH. Dziś dostałem informację na stronie ukr że mam 818pkt. Ile ma cie wy?

Na AGH kierunek EiT ma tylko uruchomione studia 1 stopnia (inżynierskie). Wiecie może czy za 3,5 roku będą uruchomione również magisterskie?

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 05 lip 2008, 10:56

Pewnie Oni sami jeszcze tego nie wiedzą.

A może ktoś z was wybiera się na studia 2-go stopnia na kierunek Elektronika (zaocznie)?

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 05 lip 2008, 10:58

Ja się waham między Elektrotechniką i EiT (Elektronika i Telekomunikacja) i nie wiem co wybrać, doradźcie coś. ;)

dnitek
-

Post autor: dnitek » 05 lip 2008, 11:15

Na EiT ciężej się dostać, ale jak dla mnie studia bardziej przyszłościowe. CHociaż do końca nie wiem dlaczego. Tylko że na AGH EiT są tylko inżynierskie. Co z magistrem?! Na innych politechnikach są studia drugiego stopnia na tym kierunku..

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 05 lip 2008, 11:18

Ja idę na Politechnikę Poznańską i waham sie między Elektrotechniką i EiT i nie mogę się zdecydować, oba kierunki mi się wydają dobre i przyszłościowe, jestem po technikum elektronicznym ale nasłuchałem się wielu negatywnych opinii o kierunku EiT, a o Elektrotechnice pozytywnych opinii.
Ale kręci mnie właśnie EiT no i mam dylemat na co iść.
Proszę o rady. ;)

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 05 lip 2008, 14:27

Ja skończyłem własnie studia I-go stopnia i mam dla Ciebie takie oto przesłanie: "Zdziwisz się Kolego... Negatywnie się zdziwisz".

Gdziekolwiek nie byłem i z którymikolwiek studentami- pasjonatami elektroniki rozmawiałem- byli delikatnie mówiąc niezadowoleni z systemu szkolenia. Ja też jestem średnio zachwycony.

ODPOWIEDZ