Galeria uszkodzonych PC

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
Awatar użytkownika
przemeksag
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: przemeksag » 27 maja 2008, 17:20

Profani świętości elektronicznych. Takim ludzion powinno zabronić się dotykać jakich kolwiek urządzeń elektronicznych. Wysłać na wieczne odelektronizowanie.

Awatar użytkownika
jejek
-
Kontakt:

Post autor: jejek » 28 maja 2008, 9:02

Jęczycie jakby niewiadomo co ci ludzie robili. Równie dobrze można postulować o zakaz pisania dla robiących błędy ortograficzne (język chyba jest wyższą wartością niż części elektroniczne) czy ograniczanie żywności dla mlaskających (dar boski). Ciekawe że praca inżyniera projektującego układy jest tak ceniona a programy czy mp3 to sobie można "zakombinować" i jest OK. Ale może akurat osoby tu lamentujące są 100% legalne, tego nie wiem. Temat był chyba założony jako ciekawostka i nie ma co się tak ekscytować.

Najlepszego :wink:

Może nie zamykać tego tematu? Niech sobie już tu ludzie piszą zamiast psuć ciekawe wątki...

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 28 maja 2008, 13:38

Mi tam nie żal tych części - większość i tak pewnie była zepsuta, a oni tylko zmasakrowali wygląd żeby było "realnie zepsute".
A przecież zepsute części i tak się wyrzuca więc nie ma co biadolić nad nimi... .

PS : Ja mam uszkodzony RAM od laptopa - zrobię sobie breloczek do kluczy :mrgreen: .
A jak się je wyrzuca to jest coś takiego jak recycling - ze starego powstaje nowe, lepsze np.
spalony Intel i386 to przyszły Core 2 Duo itd(no chyba, że krzem nie jest poddawany recyclingowi) .

Awatar użytkownika
grysek67
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: grysek67 » 28 maja 2008, 13:56

Nie chodzi o zepsute elmenty lecz o sprawne, tak jak pokazał na zdjęciu kolega Tranzystor ktoś kto sam składa komputer i zakłada wiatrak od procesora na obudowe to niech się lepiej za to nie bierze :???: Chociaż... człowiek się na błędach uczy. Tak ten ktoś już czegoś takiego nie zrobi po tym jak jego portfel stał się lżejszy o 200zł :mrgreen:

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 28 maja 2008, 14:16

No fakt to było głupie, ale śmieszne :mrgreen: .
I ten gość jeszcze posmarował procka pastą - parodia!
Ale tak z 600 zł to mu wyssało bo to nowy procek (takie wentyle teraz intel robi).
Wytrzymały procesor (2 m-ce to dużo bez radiatora).
Znam takich co wogóle komputera nie umieją składać (i dużo ich jest).
Gdyby tak każdy się na tym znał to serwisy by zbankrutowały :razz:
Więc chwała im za to - nie ma aż tak dużego % bezrobocia.

Co do wyrzucania - w Irlandii jest taki gość, który kompletnego peceta złożył ze śmieci.

Awatar użytkownika
przemeksag
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: przemeksag » 28 maja 2008, 22:12

Oj napisałem tak jak napisałem tylko dla śmiechu (ja*). Oj ja znam gościa co filtr powietrza do kompa z podpaski zrobił.

elemaniac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: elemaniac » 30 maja 2008, 16:48

Podobno kiedyś wygłuszali pcty za pomocą pojemników po jajkach :mrgreen:
Ale to już całkiem inny temat... .

ZenekBębenek
-

Post autor: ZenekBębenek » 30 maja 2008, 21:30

Na tym właśnie polega wolność że każdy robi ze swoją własnością co mu się chce.Może się to komuś nie podobać ale tu się wszystko właśnie kończy.Tak więc pozostały wam tylko lamenty nad umęczonymi komputerami. A co do bezmózgich użytkowników -to niestety będzie ich przybywać bo o ile przybywa też wybitnych fachowców to wraz z nimi cała reszta "normalnych userów" schodzi na coraz niższy poziom debilizmu.Winę ponosi za to właśnie ów "postęp" gdyż nowe POPULARNE systemy operacyjne są systemami coraz bardzie "idiotolubnymi".Kiedyś totalny kretyn nie zasiadł przed komputerem bo trzeba było prezentować sobą jakiś poziom lub chcieć się czegoś nauczyć żeby skorzystać z komputera. Teraz wszystko jest podane jak na tacy - chyba nawet średnio rozwinięty orangutan jest w stanie obsłużyć na poziomie podstawowym nowoczesnego PC-ta :mrgreen: Trudno takie czasy

ODPOWIEDZ