no wiec tak czy mozna programowac te czipy/kosci(jak to sie nazywa?)
w C, C++ za ile dostane taka kosc i jak to sie komunikuje z komputerem, oraz czym zaprogramowac?
JESTEM nowy-kilka pytan
Najpierw napisz o jakie chodzi czipy!!!!!!!. Jeżeli chodzi o mikrokontrolery to można je programować za pomocą języka C, lub C++, ale są też układy pamięci (np. EEPROM), które też się programuje. Różnica polega na tym, że mikrokontrolery napełnia się (a raczej napełnia się pamięć wewnątrz mikrokontrolera) programem sterującym, a kostki pamięci różnymi danymi. Ogólnie wszystkie kostki (mikrokontrolery i pamięci) programuje się za pomocą programatora, który jest innny dla poszczególnych scalaków, a C, lub C++ to jest nazwa języka programowania, który służy do napisania programu sterującego na mikrokontroler i z programowaniem układów pamięci nie ma nic wspólnego. Jeżeli oczekujesz pomocy to podaj więcej sensownych informacji!!!.
-
Paweł_Gdańsk
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
Akurat taki przykład gdzieś mam, jak znajde, to podeślę. Skontaktuj się ze mną za jakiś czas: specb@interia.plPaweł_Gdańsk pisze:dokladnie, chodzi o mikrokontrolery co do C i C++ to nie trzeba mi tlumaczyc co to jest i do czego sluzy, chodzi mi naprzyklad zeby zaprogramowac taki mikrokontroler, aby wlaczyla sie dioda
Aha, i jakby co, to mam chyba więcej przykładów, też poszukam.
Więc kolego Pawle jesteś zainteresowany programowaniem mikrokontrolerów AVR. Polecam lekturę strony Wojtka http://www.elektronika.priv.pl/mikroprocesory.html
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt: