Co jest z tymi bibliotekami
Co jest z tymi bibliotekami
Zainteresowałem się tematem myszka i procesor AVR
W katalogu Samples/PS2/ znalazłem 2 pliki: ps2_emu.bas i plik ps2_kbdemu.bas
Po kompilacji programów w Bascom AVR 1.11.9.0 zgłaszane jest library file not found
A przecież w katalogu Lib są pliki mcsbyteint.lbx i mcsbyteint.lib
Co może być powodem takiego zachowania
W katalogu Samples/PS2/ znalazłem 2 pliki: ps2_emu.bas i plik ps2_kbdemu.bas
Po kompilacji programów w Bascom AVR 1.11.9.0 zgłaszane jest library file not found
A przecież w katalogu Lib są pliki mcsbyteint.lbx i mcsbyteint.lib
Co może być powodem takiego zachowania
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
A czy w nagłówku użyłeś odpowiedniej dyrektywy?
Kod: Zaznacz cały
$lib"tutaj nazwa biblioteki"-
ZbeeGin
Biblioteki potrzebne do właściwego działania tych programów są płatne. Nie posiadając ich nie skompilujesz niczego co z nich korzysta. Wystarczyło przejrzeć programy.
Proszę powstrzymać się od wypowiedzi "A może ktoś ma i wyśle mi je na maila?". Wymoderuję tak szybko jak się pojawią.'suited for demo : NO, commercial addon needed
'commercial addon needed : yes
Mam wersję legalną Bascoma AVR 1.11.9.0 z kompilacją pełną do wielkości kodu 8KB
Sprawdzałem przy Atmega8 działa w pełni
Te dwa pliki co pisałem są standardowo w samplach proszę sprawdzić na procek 90S2313
W moim pliku LIB są te biblioteki (mcsbyteint.lbx i mcsbyteint.lib)
W pliku jest dyrektywa dołączenia biblioteki $lib "mcsbyteint.lbx"
I dlatego nie wiem o co chodzi
Sprawdzałem przy Atmega8 działa w pełni
Te dwa pliki co pisałem są standardowo w samplach proszę sprawdzić na procek 90S2313
W moim pliku LIB są te biblioteki (mcsbyteint.lbx i mcsbyteint.lib)
W pliku jest dyrektywa dołączenia biblioteki $lib "mcsbyteint.lbx"
-
ZbeeGin
Co wcale nie oznacza, że masz wszystko co potrzeba.KLIWAT5 pisze:Mam wersję legalną Bascoma AVR 1.11.9.0 z kompilacją pełną do wielkości kodu 8KB
Tylko, że kompilatorowi nie o te biblioteki chodzi. Nie masz - jeśli nie kupiłeś osobno - bibliotek: PS2MOUSE_EMULATOR.LIB (LBX) oraz AT_EMULATOR.LIB (LBX). Są one do kupienia za parę euro w sklepie MCS Electronics.KLIWAT5 pisze:W moim pliku LIB są te biblioteki (mcsbyteint.lbx i mcsbyteint.lib)
(...)
-
ZbeeGin
Musisz mieć konto w tym sklepie/portalu. Po zalogowaniu się, będziesz miał dostęp do koszyka i opcji zakupu. Jest to wersja downloadable, zatem w parę dni (po dokoaniu przelewu) otrzymasz linka gdzie pobierzesz sobie obie biblioteki.
W polsce jest oficjalny dystrybutor MCS Electronics, ale ceny ma "z kosmosu" zatem radzę omijać go szerokim łukiem. Niech wreszcie zrozumieją, że marża 150% jest nie do przyjęcia.
W polsce jest oficjalny dystrybutor MCS Electronics, ale ceny ma "z kosmosu" zatem radzę omijać go szerokim łukiem. Niech wreszcie zrozumieją, że marża 150% jest nie do przyjęcia.