Ma ktoś może spisane gdzieś wyprowadzenia nóżek w scalakch, końcówkach mocy itp
No oczywiście wiem takie skróty jak GND VCC ale talej to niet.
Wyprowadzenia przy scalakch.
- przemeksag
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam
www.elnota.pl
www.alldatasheet.com
Uniwersalnego raczej nie ma. W obecnych czasach to żaden problem zajrzeć do dostępnego w sieci PDF'a danego układu.
dokładnie tak jak piszą przedmowcy samson i snow , a jak niewiesz gdzie szukać , to polecam :Są oczywiście grupy scalaków że mają takie same wyprowadzenia, lub pewne wyprowadzenia przeważnie są w tych samych miejscach np zasilanie po przekątnej scalaka, ale nie ma ogólnie stalowej zasady ze inne wyprowadzenia zawsze są na konkretnych nóżkach
www.elnota.pl
www.alldatasheet.com
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Zajrzyj też sobie tam:
wskazówki jak i gdzie szukać
Bardzo często najprostszym i skutecznym rozwiązaniem jest wpisanie nazwy szukanej części/ układu do wyszukiwarki google.
Bardzo często najprostszym i skutecznym rozwiązaniem jest wpisanie nazwy szukanej części/ układu do wyszukiwarki google.
Można w Google ale są specjalne wyszukiwarki datasheat.Najczęściej korzystam z http://www.datasheetcatalog.com/
Ta mi najwięcej not wyszukuje.Skuteczne są też strony producentów danych układów.
Ta mi najwięcej not wyszukuje.Skuteczne są też strony producentów danych układów.
Re: Wyprowadzenia przy scalakch.
przemeksag pisze:Ma ktoś może spisane gdzieś wyprowadzenia nóżek w scalakch, końcówkach mocy itp
No oczywiście wiem takie skróty jak GND VCC ale talej to niet.