Klawiatura SWK-8630

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kris74
Użytkownik

Klawiatura SWK-8630

Post autor: kris74 » 29 mar 2008, 13:03

Witam.
Mam gorącą prośbę o pomoc.
Nie dawno trafiła mi się bezprzewodowa klawiatura SWK-8630, niestety bez odbiornika. Klawiatura jest sprawna i szkoda mi jej było rozbierać, zresztą za dużo elementów to w środku nie ma.
Przeszukując internet w poszukiwaniu rozwiązania układowego odbiornika trafiłem na tą stronkę: http://www.lourensrozema.nl/index.php/swk8630.inc
Długo się nie namyślając wykonałem ten układ i zaprogramowałem mikrokontroler, niestety układ nie ruszył. Znalazłem kilka błędów, jeden dość istoty na schemacie jest kwarc 4MHz a w programie zdefiniowany jest 10 MHz. Myślałem, że attiny2313 będzie dobrym pomysłem, ale niestety na tym układzie nie chce działać.
Moja prośba jest następująca: jeśli mógłby ktoś poprawić ten program na attiny2313 to byłbym wdzięczny.
W załączniku wszystkie pliki.
Niestety nie potrafię programować w C+, jedynie i to całkiem mozolnie w bascomie, a zależy mi na tym układzie.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

ODPOWIEDZ