Witam.
Znalazłem w jednej z prenumerat interesujący mnie projekt nadajnika FM. (str. 19)
Opis i schemat nadajnika jest, pobrałem ścieżki z witryny elportal'u dla sterownika tego nadajnika no i są ładne piękne i wo gule ;p ale... w gazecie pisze na samym końcu opisu sterownika, że "Szczegóły są zawarte w komentarzach kodu źródłowego programu."
Gdzie jest ten plik kodu? Pobrałem zipa z ścieżkami zrobionymi w eaglu a tam raczej nic takiego nie ma jak jakieś pliki hex. czy inne.
I gdzie należy podłączyć ten wyświetlacz LCD?
I co to jest na schemacie oznaczone jako np. SV3 ISP?
Jestem bardzo mocno zainteresowany tym projektem i naprawdę chciałbym go wykonać mam nadzieję, że mogę liczyć na waszą pomoc.
Pozdrawiam.
Nadajnik FM o mocy 700mW.
- joon
- Użytkownik
- Kontakt:
W dzisiejszych czasach taki prywatny nadajniczek może zostać zlokalizowany w ciągu paru minut za pomocą anten kierunkowych zainstalowanych na samochodach :-/ natomiast sam sposób wykonania regulacji mocy wyjściowej i częstotliwości jest na tyle ciekawy że z pewnymi zmianami można ten projekt wykorzystać w dowolnym praktycznie paśmie 
Ja to wiem i dlatego nie biore sie za budowe tego nadajnika. Rozglosnie radiowe otworza ludzie, ktorzy nie zdaja sobie z tego sprawy lub mysla, ze im sie akurat udajoon pisze:W dzisiejszych czasach taki prywatny nadajniczek może zostać zlokalizowany w ciągu paru minut za pomocą anten kierunkowych zainstalowanych na samochodach :-/