Programownie msp430 pod IARem w C

Forum pasjonatów mikrokontrolerów MSP430.
ODPOWIEDZ
slaweks86
-
Posty: 2
Rejestracja: 09 mar 2008, 21:11
Lokalizacja: Białystok

Programownie msp430 pod IARem w C

Post autor: slaweks86 » 09 mar 2008, 21:17

Witam wszystkich. Mam problem z odnalezieniem czegokolwiek w internecie na temat programowania msp430 pod IARem w języku C. Czy ja nie potrafię szukać czy tego rzeczywiście nie ma nigdzie. Chodzi mi o konkretne funkcje w stylu wypisz na LCD, co się powinno robić w programie czyli jakieś tam inicjowanie portów itd. Jeśli ktoś ma ciekawe info to proszę o linki...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 10 mar 2008, 7:05

Czy przeszukałeś zasoby TI tam jest mnóstwo przykładowych programów z dokładnymi komentarzami jest poza tymdokument "MSP430 IAR C_C++ Compiler reference guide_oc430" i inne jemu podobne - minus to konieczna przynajmniej bierna znajomość języka angielskiego. Jesienią ma się ukazać książka z podstawami ale też w języku angielskim.

slaweks86
-
Posty: 2
Rejestracja: 09 mar 2008, 21:11
Lokalizacja: Białystok

Post autor: slaweks86 » 10 mar 2008, 19:59

dzięki bardzo... wcześniej zerknąłem tylko do pomocy IARa, ale w inny dokument... teraz będę katował to o czym mówiłeś... dzięki bardzo...

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 10 mar 2008, 20:07

Tutaj: http://focus.ti.com/mcu/docs/mcuprodcod ... tabId=1468 masz np przykładowe kody po IARa
Tutaj też kilka informacji znajdziesz http://training.ti.com/courses/CompCour ... iCMID=1063 (trzeba się tylko zarejestrować - ale to nie boli :) )

[ Dodano: 2008-03-10, 20:10 ]
A tu jest sporo not aplikacyjnych

[ Dodano: 2008-03-11, 06:37 ]
A gdybyś nie wiedział to od kilku numerów EP piszą o MSP430 ale nie nastawiaj się na konkretny kurs :) jak pisać w C dla MSP430

ODPOWIEDZ