PODŁĄCZENIE wyświetlacza LED do KOMPUTERA
PODŁĄCZENIE wyświetlacza LED do KOMPUTERA
chceę zrobić wyświetlacz aby wskazywał temperature z procesora na tym wyświetlaczu, akjk to zrobić, ma ktoś pomysł projekt czy coś???
Jeśli to ma być tylko termometr to bym go zrobił oddzielnie na procku, tylko że trzeba mieć czujnik jakiś (np DS1820) i procka, a to już ceną podchodzi pod wyświetlacz LCD. Pozatym LCD podłączasz bezpośrednio do portu lpt i jest pełno gotowych programów do tego. Zastanów się nad tym
Jeśli chodzi o wyświetlacz LED sterowany z komputera, to ostatnio zrobiłem coś mniejwięcej w tym stylu (zobacz na mojej stronie). I jest z tym jednak troche więcej zachodu, bo chociażby trzeba napisać samemu program na PC. Zaletą jest to że można wyświetlić inne rzeczy, np. postęp kopiowania pliku.
Sorry że pomimo prośby napisałem o LCD, ale ja na Twoim miejscu bym jednak zaczął na niego zbierać
Jeśli chodzi o wyświetlacz LED sterowany z komputera, to ostatnio zrobiłem coś mniejwięcej w tym stylu (zobacz na mojej stronie). I jest z tym jednak troche więcej zachodu, bo chociażby trzeba napisać samemu program na PC. Zaletą jest to że można wyświetlić inne rzeczy, np. postęp kopiowania pliku.
Sorry że pomimo prośby napisałem o LCD, ale ja na Twoim miejscu bym jednak zaczął na niego zbierać
Jest wiele takich programów, jeden z ciekawszych to speedfan