Znalazłem sondę meorologiczną i balon pomocy
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
Znalazłem sondę meorologiczną i balon pomocy
Witam
Na moim polu wyladował balon z sondą meteorologiczną firmy vaisal. Wie ktoś może gdzie takie cos trzeba zgłosic? prosze o kontakt na numer 880584418. Z góry dziękuje.
Na moim polu wyladował balon z sondą meteorologiczną firmy vaisal. Wie ktoś może gdzie takie cos trzeba zgłosic? prosze o kontakt na numer 880584418. Z góry dziękuje.
-
ZbeeGin
- lutownik
- Użytkownik
- Kontakt:
E tam na policje dzwonił nie będę. Zadzwoniłem do instytutu meteorologi i gospodarki wodnej a tam mi dali numer do legionowa bo podobno tam się takimi rzeczami zajmują. Mam nadzieję ze nie będę musiał tego odwozić osobiście albo coś. Najgorsze może być to ze nie jest to chyba polski balon bo sonda jest oklejona etykietką w języku niemieckim. Rozumiem że wyrzucenie jej do kosza na śmieci i rozłożenie jej sobie na częsci nie wchodzi w rachubę, prawda.
-
000andrzej
- Użytkownik
Re: Znalazłem sondę meorologiczną i balon pomocy
z tego co wiem, to nigdzie jej nie musisz zglaszac. ona juz swoja robote wykonala i mozesz ja sobie zabrac, bo raczej do niczego sie juz nikomu nie przyda - no chyba ze Tobie. a juz na pewno nie na policji, ani do IMiGW. z tym odwozeniem do wlasciciela to juz zupelna bzdura.lutownik pisze:Witam
to jest najogolniej mowiac urzadzenie jednorazowego uzytku. rownie dobrze mogla wpasc do oceanu i pojsc na dno, albo utknac gdzies na szczycie lodowca. jest to w kalkulowane w jej cene i nikt nie liczy na to ze ja odzyska.
pozdrawiam
tomek
Ja osobiście bym zadzwonił na 997 niech tam sie zastanawiają co z tym zrobić, a co do odwożenia jej na swoje miejsce, to nie mam mowy spadła na twoje pole to jakoś nie wydaje mi sie, żeby ktoś mógł cie zmusić, żebyć ją odwoził. Równie dobrze mógłbyś ją zostawić gdziekolwiek i powiedzieć że cie to nie obchodzi itd. A jak masz jakiś numer gdzie trza dzwonić to zadzwoń i jak nie bedą chcieli to sie zapytaj czy możesz wykorzystać, bo jesteś elektronikiem itd.