dodawanie pliku (załącznika)

Czyli miejsce, w którym można poruszać tematy nie dające przyporządkować się do pozostałych działów ale uwaga tutaj również obowiązują przyjęte zasady na forum
ODPOWIEDZ
Andrzej 12
-

Post autor: Andrzej 12 » 25 lut 2008, 17:55

Witam wszystkich - jestem nowym "Forumowiczem" i mam takie pytanko - jak dodać jako załącznik "schemat" zapisany u mnie na dysku w formie: word dok. lub PDF. Proszę mi podać krok po kroku - czynności na komputerze. Przepraszam jeśli pomyliłem tematy. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PiotrekEl
Użytkownik

Post autor: PiotrekEl » 25 lut 2008, 18:43

Witam kolegę.
Spakuj go Winrarem, następnie w oknie w którym piszesz post, trochę niżej pisze nazwa załącznika. Dajesz przeglądaj, wybierasz plik. Potem klikasz dodaj załącznik i już jest.
W czym miałeś problem?
:smile:

Andrzej 12
-

Post autor: Andrzej 12 » 25 lut 2008, 22:23

Witam - problem w tym, że nie mam winraru - będę go musiał zainstalować. Myślałem, że jest inny sposób. Pozdrawiam

ZbeeGin

Post autor: ZbeeGin » 25 lut 2008, 22:54

Możesz też użyć prostszej metody. Klikasz na plik prawym klawiszem myszki, w otwartym menu podręcznym wybierasz "Wyślij do >", a tam "Folder skompresowany (zip)". A system tworzy archiwum ZIP.

Działa w systemie Windows XP i nowszych.

Andrzej 12
-

Post autor: Andrzej 12 » 26 lut 2008, 0:25

Witam serdecznie - Dzięki PiotrekEl i ZbeeGin psia para nie wiedziałem, że to takie proste. Ale jestem teraz mądry ho ho - co ja kombinowałem eeee szkoda gadać. Jeszcze raz serdecznie Wam dziękuję, bo ja jak widać jestem Wszystko jest już OK, temat uważam za zakończony. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ