Liceum czy technikum?

Tutaj jest możliwa wymiana informacji na temat wszystkich szkół, w których prowadzone sa zajęcia z elektroniki, nawet jesli byłyby to tylko zajęcia dodatkowe. Można również dzielić się swoimi wrażeniami z nauki w takich szkołach, może to ułatwić innym podjęcie decyzji o wyborze szkoły.
alaris
Użytkownik

Post autor: alaris » 18 lut 2008, 22:18

Thor pisze:A na studiach nie ma czagos takiego jak obrony pracy dyplomowej ? czy tez juz na magistra obrona pracy ? Z tego co wiem to jest to i to od dawna , dawna....
Znaczna czesc tych prac jest teoretyczna lub oparta o Magiczne Programy Symulacyjne (PSpice, Matlab, etc).
Thor pisze:I tu sie mylisz , ja musze zaliczyc 1 miesiac praktyk teraz , a po 6 semestrze drugie tyle i to nie w firmie skladajacej znicze
Jakos nie widze, zeby przecietny czlowiek byl w stanie nauczyc sie wiele przez ten miesiac. Kto powierzy praktykantowi jakies konkretne, powazne zadanie?
Thor pisze:ale jak ktos to lubi to sie sam bedzie uczyc w domu
To chyba jedyna metoda, zeby cos umiec zrobic...

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 18 lut 2008, 23:35

alaris pisze:Thor napisał/a:
ale jak ktos to lubi to sie sam bedzie uczyc w domu

To chyba jedyna metoda, zeby cos umiec zrobic...
I tu sie zgadzam w stu procentach .Ja inwestuje w ksiazki i poswiecam zagadnieniom elektroniki dużo czasu kosztem przedmiotów ogólnych :D

Awatar użytkownika
Thor
Użytkownik

Post autor: Thor » 19 lut 2008, 16:16

Witam.

Artis -> tak w miesiac sie nie nauczy :P . Nie jest powiedziane ile ma byc tych miesiecy jeden miesiac to minimum , ale mozesz tez wziac dziekanke na rok i jechac pracowac i potem wrocic .
Na Pol. Gliwickiej wyd. Elektryczny jest tylko wymagane jeden miesiac praktyk na IV semestrze i potem chyba na VI semestrze tez jeden miesiac minimum .

Widzialem wiele ofert pracy i pisalo w nich skonczona politechnika gliwicka , mile widziana praktyka. Co swiadczy ze nie musze miec praktyki .Jest takich ofert niewiele , a prawie wcale , ale sa .Z tego co wiem to Politechnika Gliwicka jest jedna z lepszych w polsce tzn w 3 najlepszych .I nie jest tak latwo jak sie wydaje dostac sie to pikus ale utrzymac to troszke trzeba wlozyc inicjatywy swojej , zreszta jak na kazdych studiach latwo sie dostac , ale utrzymac sie to inna sprawa .

Praktyki sa wazne , ale po technikum to takie choby wcale , ale sa.

Co to praktych teoretycznych . Co to wogule ma byc? My czegos takiego nie mamy , a Matlab itp to bedziemy mieli , ale w formie przedmiotu. Jesli chodzi tobie o takie cos to hmm cale studia to praktyka teoretyczna .

ODPOWIEDZ