[PROEL DXP 2004] Wydruki wzorów płytek

Czyli dyskusje na temat programów takich jak OrCad, Protel, CircuitMaker, Autotrax, Kicad itp.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robson
Użytkownik
Kontakt:

[PROEL DXP 2004] Wydruki wzorów płytek

Post autor: robson » 15 lut 2008, 10:10

Witam
Mam takie pytanie odnośnie pakietu Protel DXP 2004. Mam w nim narysowane kilka płytek drukowanych. Wykonuje je metodą termo-transferu kredowego. Chciałbym na jednej kartce papieru móc wydrukować kilka wzorów płytek jednocześnie, ale nie przekładając jej ciągle do podajnika drukarki laserowej i pozycjonując kolejnego wydruku w ustawieniach, ponieważ już po 3 przełożeniu kartki z powrotem na miejsce, staje się ona coraz bardziej gorąca i wygięta w "trąbkę" i za każdym razem zacina się na bębnie.

Może i jestem oszczędny, ale wykonuje dużo płytek szczególnie małych rozmiarów i trochę marnotrawstwem jest drukowanie na A4 płytki 5x5cm. Więc jak w tym programie umieścić na jednej kartce kilka wydruków, bo trochę się umęczyłem i nie da rady:???:
Dzięki za odp. Pozdrawiam :grin:

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 15 lut 2008, 10:28

Co prawda w Protelu 99SE, ale ja robię to w ten sposób, że proprostu kopiuję całą płytkę (lub kilka różnych) i wklejam do nowego dokumentu i rozmieszczam tak, aby zmieściły się na kartce A4. Dalej traktuję jak jedną płytke i drukuję.

Awatar użytkownika
robson
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: robson » 15 lut 2008, 11:00

Poskutkowało:) Powiększyłem rozmiar przestrzeni roboczej, wkleiłem 8 płytek i śmiga :wink:
Rozwiązanie najprostsze i najskuteczniejsze :wink: Dzięki :wink:

ODPOWIEDZ