czestotliwosc policyjna na tv
Jeśli nic nie nadajesz, to się nikt nie dowie. Przykładem jest tu zwykłe radio. Nikt nie jest w stanie namierzyć kto odbiera dany sygnał, skoro jest on wysyłany "w świat".bcax pisze:ale oni chyba moga namierzyc tych co ich podsluchuja O.o i wtedy chyba sie tez grzywne placi
Kolega w Opolu grał na kaczce i w pewnym położeniu pedały odbierało mu radio... Co do kabla, to wystarczy źle zarobiona końcówka, żeby ładnie zbierała zakłócenia. Co do połączenia kabli z kablówki, to są różne techniki kładzenia - jedna centralka w piwnicy i do każdego idzie osobny kabel ( tu są możliwości, że kabel idzie w bloku lub po elewacji ) lub też co piętro lub kilka jeśli jest mało abonentów jest skrzyneczka zamontowana "na stałe" na klatce i od niej dopiero odchodzą kable końcowe.
- Swadzyniak
- -
Re: czestotliwosc policyjna na tv
[quote="bcax"]witam, dzis podczas ogladania tv nagle zaczely sie pojawiac momenty szumow, wyciszylo sie to co lecialo w tv i bylo slychac jakas rozmowe ktora po chwili zanikla. Z poczatku myslalem ze to jakies zaklocenie ale zaczelo sie to powtarzac co kilkanascie sekund i rozmowy stawaly sie coraz wyrazniejsze i w koncu po tresci stwierdzilem ze to czestotliwosc policyjna.. czy to moze oznaczac ze w domu moge miec podsluch policyjny czy to po prostu jakies normalne zaklocenia ktore sie czasami przydazaja? :razz: mam to juz od kilku godzin i normalnie tv nie moge ogladac :mad:[/quote]
============================================================
Serdecznie witam bcax -
Nie przejmuj się, nic Ci nie grozi ze strony Policji. W obecnym czasie jest coraz więcej urządzeń radio-nadawczych, tak więc tworzą się różnego typu częstotliwości kombinowane, które przechodzą do urządzeń odbiorczych różnymi drogami.
Ja mam coś podobnego. Mam swoją antenę na balkonie, i czasami się zdarza, kiedy jest dobra propagacja, - słyszeć rozmowy radio-telefoniczne w TV. Także daje mi do wiwatu, pobliska stacja przekaźnikowa telefonii komórkowej.
Serdecznie pozdrawiam, wszystkiego dobrego.
Tadeusz.
============================================================
Serdecznie witam bcax -
Nie przejmuj się, nic Ci nie grozi ze strony Policji. W obecnym czasie jest coraz więcej urządzeń radio-nadawczych, tak więc tworzą się różnego typu częstotliwości kombinowane, które przechodzą do urządzeń odbiorczych różnymi drogami.
Ja mam coś podobnego. Mam swoją antenę na balkonie, i czasami się zdarza, kiedy jest dobra propagacja, - słyszeć rozmowy radio-telefoniczne w TV. Także daje mi do wiwatu, pobliska stacja przekaźnikowa telefonii komórkowej.
Serdecznie pozdrawiam, wszystkiego dobrego.
Tadeusz.