czestotliwosc policyjna na tv

Tutaj mozesz poruszać tematy ogólne powiązane z elektroniką, np. dyskusje na temat podzespołów, układów, zasad ich działania. Czyli można pisać o wszystkim czego nie da się przyporządkować do innych działów.
bcax
-

czestotliwosc policyjna na tv

Post autor: bcax » 13 lut 2008, 19:54

witam, dzis podczas ogladania tv nagle zaczely sie pojawiac momenty szumow, wyciszylo sie to co lecialo w tv i bylo slychac jakas rozmowe ktora po chwili zanikla. Z poczatku myslalem ze to jakies zaklocenie ale zaczelo sie to powtarzac co kilkanascie sekund i rozmowy stawaly sie coraz wyrazniejsze i w koncu po tresci stwierdzilem ze to czestotliwosc policyjna.. czy to moze oznaczac ze w domu moge miec podsluch policyjny czy to po prostu jakies normalne zaklocenia ktore sie czasami przydazaja? :razz: mam to juz od kilku godzin i normalnie tv nie moge ogladac :mad:

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 13 lut 2008, 20:25

Wątpię czy udało Ci się podsłuchać Panów Policjantów.... powód jest taki że Oni odeszli z nadawania techniką analogową i praktycznie cały ich sprzęt nadaje w emisjach cyfrowych, których twój telewizor nie ma szans odtworzyć. A pytanie zakłócenia masz na jednym czy na kilku kanałach? I odbierasz za pomocą anteny czy kablówki?

bcax
-

Post autor: bcax » 13 lut 2008, 20:29

mam tylko to na jednym kanale i mam za pomoca kablowki

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 13 lut 2008, 20:34

To raczej wina dostawcy, popytaj się sąsiadów czy też mają takie problemy na tym kanale. Jesteś pewien że jest to rozmowa policjantów, a nie np. przesłuch z innego kanału TV?
Dziwne przy kablówce...

bcax
-

Post autor: bcax » 13 lut 2008, 20:37

bylem u sasiadow i tylko u mnie jest to.. jest to napewno policjantow bo byly rozmowy o jakiejs zaginionej dziewczynce na pogodnie (dzielnica mojego miasta) podawali jak byla ubrana itp, spisywali jakis gosci na wojska polskiego podawali ich pesele itp dostali pouczenie i tak w kolko :)

Awatar użytkownika
PiotrekEl
Użytkownik

Post autor: PiotrekEl » 13 lut 2008, 20:49

joon, nie wiem czy wszędzie mają sprzęt cyfrowy. W większości miastach nawet nie mają kodowania żadnego a ich częstotliwości można bez problemu znaleźć.
Mi też kiedyś się zdarzyło że odbierał jakieś służby ale nie policję. Ale żeby przy kablówce??

bcax
-

Post autor: bcax » 13 lut 2008, 20:52

sam sie dziwie, moi sasiedzi maja w tej samej kablowce i tylko u mnie to jest O.o najbardziej sie obawiam podsluchu

[ Dodano: 2008-02-13, 20:55 ]
ah i mam w domu 2 telewizory w roznych pokojach i na obu jest

alaris
Użytkownik

Post autor: alaris » 13 lut 2008, 21:56

bcax pisze:najbardziej sie obawiam podsluchu
Podsluch dziala w druga strone, to oni slysza Ciebie, a nie Ty ich :) Po drugie nie wyobrazam sobie, zeby mogli przesylac dane z podsluchu po kablowce. Czy o czyms nie wiem?

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 13 lut 2008, 21:59

Myślę że powinieneś im to zgłosić. Tylko zastanawia mnie to że u ciebie występuje ten efekt a u sąsiadów już nie...

alaris
Użytkownik

Post autor: alaris » 13 lut 2008, 22:05

joon pisze:Tylko zastanawia mnie to że u ciebie występuje ten efekt a u sąsiadów już nie...
Jedyne wyjasnienie jaki przychodzi mi do glowy, to to, ze masz jakos nieszczesliwie ulozony przewod od kablowki, ktory dziala jak antena. U sasiadow nie musi wystapic taki efekt, bo sa podlaczanie do rozdzielni niezaleznie...

Awatar użytkownika
joon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: joon » 13 lut 2008, 22:14

Kabel jest ekranowany więc wątpię... Coś tu nie gra, przecież gdyby na dwóch tv były by zakłócenia to automatycznie powinny wystąpić jeszcze u kogoś nie tylko w jednym mieszkaniu. A co do łapania sygnału przez kabel: wszyscy by łapali przecież kable zwykle idą tą samą trasą.

bcax
-

Post autor: bcax » 13 lut 2008, 22:20

odkrylem cos :P wystarczy poruszac kablem z tylu telewizora az zaskoczy :P u moich siostr w trzecim tv w mieszkaniu tak zrobilem to u nich gdy nadaja to calkowicie sie wycisza tv i slychac ich bardzo dokladnie :) sproboje u sasiadow to, no chyba ze ktos ma kablowke w UPC to na TV 4 moze sprobowac

alaris
Użytkownik

Post autor: alaris » 13 lut 2008, 22:20

joon pisze:wszyscy by łapali przecież kable zwykle idą tą samą trasą.
Niekoniecznie. Zaklocenia moga indukowac sie w przewodzie polozonym w mieszkaniu i ulegac wytlumieniu w rozdzielni. Znaczenie moze miec tu uloznie kabla, czyli wulgarnie mowiac: polaryzacja anteny jaka jest kabel.
joon pisze:Kabel jest ekranowany więc wątpię...
Ekran zmniejsza zaklocenia, ale niekoniecznie je zupelnie eliminuje. Znaczenie ma tu sila sygnalu albo ekran jest uszkodzony w przewodzie :)

[ Dodano: 2008-02-13, 22:21 ]
bcax pisze:wystarczy poruszac kablem z tylu telewizora az zaskoczy
Jak mowilem :)

Awatar użytkownika
Gutek
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gutek » 13 lut 2008, 23:19

JA kiedys na efekcie gitarowym ale to dawno złapałem strazaków .Policje złapałem przez karte telewizyjna w starym komputerze przy wyszukiwaniu kanałów.Nie zgłaszaj tego czasem dobrze wiedziec co sie dzieje na osiedlu :D .W głowicy może demodulowac sie sygnał foni słuzby uzywaja pasma blisko pasma telewizyjnego.

bcax
-

Post autor: bcax » 14 lut 2008, 11:14

ale oni chyba moga namierzyc tych co ich podsluchuja O.o i wtedy chyba sie tez grzywne placi

ODPOWIEDZ