A gdzie proponujesz umieścić ten dział?End, nie zastanawiaj się nawet. Mamy już sporo tematów, które wymagają tam przeniesienia.
I co z kitami AVT?
Albo w gałęzi "Elektronika" tuż za "Szkoła konstruktorów" lub w gałęzi "Inne" po "Hyde Parku" (Tak aby blisko było do śmietnikaA gdzie proponujesz umieścić ten dział?
I to jest jeden z mocniejszych argumentów przemawiających za stworzeniem tego działu.ZbeeGin pisze:Kto będzie chciał pomóc to pomoże, kto nie to niestety. I nie będzie biadolenia potem, że "nikt nie wie jak to zrobić?", "czemu nikt nie odpowiada?". Zamieściłeś temat i czekaj.
Tyle że w między czasie jak to czasem bywa pojawią się nagle zdublowane konta użytkowników i hasła typu"pomocy, proszę, wiem że potraficie, nie tylko ja mam taki problem..." Sam w 2004 jak pisałem pracę dyplomową w szkole średniej podjąłem się dość trudnego tematu jak na mnie, ale parę dni wytężonej pracy, godziny w bibliotece i na necie i projekt poszedł na bardzo dobry. I nikt nie musiał mi pomagać. Czy uważasz że wszyscy zieloni na tym forum będą mieć takie podejście, żeby tylko w ostateczności prosić o pomoc? Ja uważam że nie. Zresztą jedynie czas może pokazać kto biorący udział w tej dyskusji ma rację. Pozdrawiam wszystkich udzielających pomocy innym :pI to jest jeden z mocniejszych argumentów przemawiających za stworzeniem tego działu.
Widzisz joon, już nie chodzi o to, żeby kompletnie wyeliminować posty podobnego typu bo to walka z wiatrakami, ale o stworzenie miejsca gdzie takie posty będą czekać na cud samo rozwiązania, chyba że znajdzie się ktoś do pomocy.
I jako działanie niezgodne z regulaminem, takie konta będą blokowane.joon pisze:Tyle że w między czasie jak to czasem bywa pojawią się nagle zdublowane konta użytkowników (...)
Nie wchodząc w dział "Zadania domowe" nie będziesz tego wogóle widział. My jako moderatorzy będziemy przecież pilnować porządku.joon pisze:(...) i hasła typu"pomocy, proszę, wiem że potraficie, nie tylko ja mam taki problem..."
Zostaną "nawrócone" na właściwy dział. Po 2 takich "numerach" nadgorliwy użytkownik otrzyma ostrzeżenie.joon pisze:Kolego wiesz dobrze że takie posty nagle przeniosą się na inne działy....
Wszyscy będą mieli obowiązek zakładania tematów związanych z zadaniami domowymi w nowo utworzonym dziale. Wyjdą poza, patrz wyżej.joon pisze:Co innego jak pewne problemy zgłoszą koledzy z forum a co innego jak zieloni, pamiętaj o tym.
Po co mam z miejsca wrzucać coś do kosza? Dwa różne problemy - dwa różne tematy. W stosunku do osób tak samo. Jeśli zdarzy się, że problemy będą zbieżne to posty zostaną scalone, lub temat zostanie zamknięty z prośbą o przeniesienie dyskusji do wcześniejszego tematu.joon pisze:Dwie różne osoby, dwa różne problemy, co wtedy zrobisz? Kosz?
Proponuję wstawkę pomiędzy "Hyde parki" i "Śmietnik", zatytuowaną:ZbeeGin pisze:Cytat:
A gdzie proponujesz umieścić ten dział?
Albo w gałęzi "Elektronika" tuż za "Szkoła konstruktorów" lub w gałęzi "Inne"
po "Hyde Parku" (Tak aby blisko było do śmietnika).
Boskie to...chyba zaczynam mieć kompleksy.Spark89 pisze: (...)posty będą czekać na cud samo rozwiązania(...)
(...)W dekalogu nie ma czegoś takiego jak "odpisuj na każde nawet
najbardziej beznadziejne pytanie na forach elektronicznych"(...)
Jestem za !tasza pisze:Poddaję temat pod dyskusję - czy nie byłoby warto u nas na forum założyć
specjalny dział na tego typu rzeczy?
W ten sposób unikniemy zasypywania działów tematycznych pracami domowymi,
referatami i temu podobnym wsadem przez "tych, co nie mają czasu"...
Na forum Radzia powstało takie coś i jak obserwacje wskazują - ma rację bytu:
http://forum.mikrokontrolery.net/viewforum.php?f=27
pozdrawiam,
Natasza