Obecnie uczęszczam do państwowej wyższej szkoły zawodowej, na kierunku informatyka, grafika komputerowa, są to studia inżynierskie, trwają 7 semestrów.
Chodzi mi oto, że chciałbym po ukończeniu tej szkoły, po otrzymaniu tytułu inżyniera "iść" dalej, lecz w jakimś innym kierunku, tzn chodzi tu o "coś" z elektroniką.
Generalnie na tym kierunku - GK - nie mam jakiś typowo "graficznych" przedmiotów, z wyjątkiem plastyki, na której .... malujemy farbkami ;/,
Ta szkoła kształci w zakresie, jakby - "ogólnym", miałem jedno semestralne przeszkolenie z Podstaw Elektroniki i Miernictwa i ogólnie z kilku zagadnień informatycznych, poczynając od sieci komputerowych, a kończąc na programowaniu
Dowiedziałem się, że jako inżynier informatyki mógłbym ubiegać się na dalszą naukę, lecz w innym kierunku, tzn do wybierać mogę z przedmiotów typowo technicznych : matematyka, fizyka, chemia, elektronika etc. z tym, że nie chciałbym rozpoczynać od "zera", stąd taki wybór,
Proponujecie dwa kierunki, tzn tę informatykę - kontynuować i równocześnie zacząć elektronikę, ale mieliście na myśli zaczynać elektronikę od "zera"?