Mam problem z konfiguracją połączenia do internetu przez modem. Na starym sprzęcie równoległe połączenie telefonu i modemu z linią telefoniczną nie powodowało konfliktów. Teraz mam płytę asusa M2A-VM z wbudowanym modemem i jak podłączę telefon i modem do linii tel. to w telefonie nie ma sygnału, chociaż modem nie działa. Po drugie, przy próbie połączenia modemu z linią telefoniczną (telefon odłączony),następuje próba połączenia po czym wyświetla się komunikat, że modem jest źle zainstalowany lub skonfigurowany. Może ominąłem jakieś pole do uzupełnienia.
Jak poprawnie skonfigurować modemem? Jak sprawdzić co go boli, co np. wpisać w wierszu poleceń w cmd. Pracuję w systemie Win XP.
W tej chwili nie mam innej możliwości łączenia się z internetem.
problem z modemem
modem jest zintegrowany z płytą główną, ale menadżer urządzeń go nie widzi. Dałem opcję zainstaluj, odpowiedział że zainstalował, a dalej nie wiem co to za model.
[ Dodano: 2008-01-28, 23:41 ]
No, no, zrobiłem z siebie idiotę! Ta płyta nie ma wyjścia RJ11 tylko RJ45. Wpiąłem się do gniazda sieciówki. Pod biurkiem było ciemno
[ Dodano: 2008-01-28, 23:41 ]
No, no, zrobiłem z siebie idiotę! Ta płyta nie ma wyjścia RJ11 tylko RJ45. Wpiąłem się do gniazda sieciówki. Pod biurkiem było ciemno