Programy wspomagające projektowanie płytek PCB.
Programy wspomagające projektowanie płytek PCB.
Jakich programów używacie najczęściej?
-
ZbeeGin
A jakie dokładnie? Ja używam DXP i jakoś nie mam zastrzeżeń chociaż logiczniej w 99 bylo zrobione zarządzanie projektem.gwozdex pisze:Jednak czas chyba zająć się innym programem, gdyż powoli zaczynają mnie męczyć kaprysy w/w pakietu
Ja czasem jestem zmuszony używać Eagle i po Protelu to dla mnie trochę męczarnia
Używałem troche Protela 99SE, po kursie z EDW, ale na moim komputerze nie da sie z tym pracować, non stop wyskakują jakies bledy. Po chwili pracy kazde przesunięcie elementu w edytorze płytki konczy sie błędem. Nie dało nic instalowanie service packów, przeinstalowywania, czy instalowanie z innych źródeł. do tej pory nie wiem dlaczego.
Teraz używam Eagle i jestem zadowolony. Bardzo dobry kurs był w EP
Teraz używam Eagle i jestem zadowolony. Bardzo dobry kurs był w EP
Nie podważam niczyjej uczciwości, ale często komunikaty o błędach w Protelu 99 SE spowodowane są stosowaniem cracka. Co ciekawe niektóre cracki są "lepsze" i Protel działa poprawnie, a inne są gorsze i wtedy Protel się "sypie".
Dodałem 19.01.2008r.
Wczoraj przeprowadziłem próby uruchomienia Protela 99 SE pod Linuksem - Mandriva PowerPack 2008. Sukces okazał się tylko częściowy. Co ciekawe okazało się, że Protel 99 SE + SP6 dotąd nie uruchomił się pod Mandrivą, nawet jako wersja Trial 30 dni, dopóki nie zastosowałem cracka. Dopiero wówczas dał się uruchomić, ale o wygodnej pracy można zapomnieć. Więcej o Protelu 99 SE w Linuksie można przeczytać w tym temacie.
Dodałem 19.01.2008r.
Wczoraj przeprowadziłem próby uruchomienia Protela 99 SE pod Linuksem - Mandriva PowerPack 2008. Sukces okazał się tylko częściowy. Co ciekawe okazało się, że Protel 99 SE + SP6 dotąd nie uruchomił się pod Mandrivą, nawet jako wersja Trial 30 dni, dopóki nie zastosowałem cracka. Dopiero wówczas dał się uruchomić, ale o wygodnej pracy można zapomnieć. Więcej o Protelu 99 SE w Linuksie można przeczytać w tym temacie.
Kolego KrzysiekK i to samo mówię jest SUPERKrzysiekK pisze:Proszę jeszcze zwrócić uwagę na program Proteus czasami z niego korzystam i moim zdaniem jest on jednym z lepszych programów tego rodzaju.
Ale teraz mam problem płytka pękła