Teleportacja, cofanie czasu, czyli tematy nie warte uwagi :/
Do jednej z najciekawszych teorii należy teoria tachionów. Tachiony teoretycznie są obdarzone masą urojoną (w przeciwieństwie do antymaterii- elektron wazy tyle samo co pozyton..obie cząstki maja dodatnią masę). Otóż teoria przewiduje istnienie tachinów jako cząsteczek o ujemnej masie. Według równania E=mc kwadrat takie cząstki moga się poruszać z prędkościami powyżej prędkości czasu czyli z naszego punktu widzenia wstecz czasu. Wykryty tachion (duzo trudniej byłoby je wykryc niż neutrina o znikomej masie...) więc przybywa do nas z przyszłości.
Proszę się nie śmiać.
Mianowicie jest teoria iż na początku XXI wieku konkretnie ma to być rok 2012 ludzkość czekają przełomowe zmiany (kto chce może o tym przeczytać w tym linku). O ile ludzkość to przetrwa to nastąpić gwałtowny rozwój cywilizacji i do teleportacji, komunikacji, itp., nie będą potrzebne ludziom skomplikowane urządzenia. Wystarczą siły natury (kosmosu) oraz siła ludzkiego umysłu (mózgu), który obecnie jest wykorzystywany w znikomym stopniu. Może brzmi to jak fantazja, ja jednak przeczytałem kilkadziesiąt książek o tej tematyce i kiedy się nad tym zastanowić to zaczyna mieć to sens. Myślę jednak, że nie ma tu co obiegać już dalej od głównego tematu.
Mianowicie jest teoria iż na początku XXI wieku konkretnie ma to być rok 2012 ludzkość czekają przełomowe zmiany (kto chce może o tym przeczytać w tym linku). O ile ludzkość to przetrwa to nastąpić gwałtowny rozwój cywilizacji i do teleportacji, komunikacji, itp., nie będą potrzebne ludziom skomplikowane urządzenia. Wystarczą siły natury (kosmosu) oraz siła ludzkiego umysłu (mózgu), który obecnie jest wykorzystywany w znikomym stopniu. Może brzmi to jak fantazja, ja jednak przeczytałem kilkadziesiąt książek o tej tematyce i kiedy się nad tym zastanowić to zaczyna mieć to sens. Myślę jednak, że nie ma tu co obiegać już dalej od głównego tematu.
Jakie jest powiązanie tachionów z teleportacją? Zauważcie, że jak do tej pory udało się teleportować tylko stany kwantowe cząstek (co daje efekt w zasadzie taki sam jak teleportowanie całych cząstek. Przenoszona jest informacja o wszystkich stanach cząstki w danym momencie). Jeślibyśmy tak samo nauczyli sie teleportować stany kwantowe tachionu to potrafilibyśmy przenosić w czasie informację. Moglibyśmy wysyłać wstecz informację o stanach kwantowych co byłoby równaczne z teleportacją w przeszłość.
Oj i tu już zaczynasz to co wszyscy. Era wodnika i ryb tak jak w New Age (tak przy okazji może troche zbocze z tematu, ale radze unikać New Age - nikogo to nie uszczęśliwi nawet jeśli się tak na początku wydaje) albo tak jak w tym jakimś kalendarzu co sie konczy w 2012. Żadnych zmian nie bedzie i to ci moge obiecać, a swoje też troche wiem na ten temat. Może pogadajmy na gg żeby nie robić offtopa. Przy okazji zmienie nazwe tematu.KrzysiekK pisze:ma to być rok 2012
MODERATORÓW PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZE ZAMKNIĘCIE BO TO JUŻ PRZESTAJE MIEĆ SENS... (nie krzycze tylko chciałem żeby było widać