Witam, dostałem od znajomego ten amplituner, po podłączeniu gra bardzo cicho a prawy kanał tak skrzeczy , co się stało ?
[ Dodano: 2007-12-09, 08:58 ]
Po podłączeniu zwory na gniazdo korektora dźwięk jest wyraźnie głośniejszy , ale nie bardzo. Przycisk włączenia korektora wcale nie reaguje , są tylko trzaski w głośnikach , a prawy kanał dalej skrzypi , czy mogę podejrzewać isostat wyłącznika korektora ? lub że jakiś kabel nie styka ? bo wszsytkie kable odłączałem i płytki wyjmowałem aby odczyścić z kurzu .
[ Dodano: 2007-12-09, 09:04 ]
Przed chwilką odkryłem że radio tak jakby nie reaguje na przycisk "kontur" bo nic się w dźwięku nie zmienia , na regulator tonów niskich , bo basów wcale nie przybywa, i teraz nie mogę złapać żadnej stacji w radiu , chociaż podłączyłem antenę , a przed
Radmor 5412 - Kłopoty z dźwiękiem i nie tylko
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2009, 7:45 przez doman30, łącznie zmieniany 4 razy.
-
ZbeeGin
W jednym z poprzednich Twoich tematów załączyłem odnośnik do schematu. Skorzystaj z niego. Wszystkie połączenia są oznaczone parami Nxxx, Wxxx z oznaczeniami numerycznymi.
Ponadto po zapoznaniu się z wujkiem Google:
http://www.radmory.za.pl/5412.html -> http://www.radmory.za.pl/5412zdjecia/im ... age38.html
Wystarczające?
Ponadto po zapoznaniu się z wujkiem Google:
http://www.radmory.za.pl/5412.html -> http://www.radmory.za.pl/5412zdjecia/im ... age38.html
Wystarczające?
Dobra , podłączone ale nie mam bezpieczników , zamówiłem na allegro i czekam , jak będą to odpowiem co się z radmorem dzieje
[ Dodano: 2007-12-19, 09:06 ]
dziś powinny być bezpieczniki, napiszę po południu
[ Dodano: 2007-12-19, 18:49 ]
Witam, po wymianie bezpieczników radmor gra na lewym kanale bardzo cicho, trzeba dać na maks aby coś usłyszeć, a lewy kanał nie daje oznak życia, dodam że elementy zaznaczone na dołączonym zdjęciu bardzo się nagrzewają, szczególnie ten po prawej - jest gorący, a ten po lewej jest bardziej ciepły.Nie wiem już co robić - POMOCY!!!
[ Dodano: 2007-12-19, 18:54 ]
Dodam że podczas tego testu zadzwonił mój telefon, a jak wiecie komórki powodują zakłócenia ( takie pykanie jakby ) no i potencjometr był na cały regulator, głośnik wpięty w lewy kanał ( bo tam coś słychać ) i dźwięk tych zakłóceń był bardzo głośny, podejrzewam że to coś w połączeniu, jeśli ktoś może, proszę o kilka zdjęć dokładnie ilustrujących połączenie kabli w tym radmorze, za pomoc wielkie dzięki !
[ Dodano: 2007-12-19, 19:00 ]
po 20 minutach, jak radmor jest włączony oba elementy zaznaczone na powyższym zdjęciu nagrzały się tak że aż się oparzyłem, coś tu jest nie tak....
[ Dodano: 2007-12-21, 11:14 ]
naprawde nikt mi nie pomoże ? na pewno wiecie
[ Dodano: 2007-12-19, 09:06 ]
dziś powinny być bezpieczniki, napiszę po południu
[ Dodano: 2007-12-19, 18:49 ]
Witam, po wymianie bezpieczników radmor gra na lewym kanale bardzo cicho, trzeba dać na maks aby coś usłyszeć, a lewy kanał nie daje oznak życia, dodam że elementy zaznaczone na dołączonym zdjęciu bardzo się nagrzewają, szczególnie ten po prawej - jest gorący, a ten po lewej jest bardziej ciepły.Nie wiem już co robić - POMOCY!!!
[ Dodano: 2007-12-19, 18:54 ]
Dodam że podczas tego testu zadzwonił mój telefon, a jak wiecie komórki powodują zakłócenia ( takie pykanie jakby ) no i potencjometr był na cały regulator, głośnik wpięty w lewy kanał ( bo tam coś słychać ) i dźwięk tych zakłóceń był bardzo głośny, podejrzewam że to coś w połączeniu, jeśli ktoś może, proszę o kilka zdjęć dokładnie ilustrujących połączenie kabli w tym radmorze, za pomoc wielkie dzięki !
[ Dodano: 2007-12-19, 19:00 ]
po 20 minutach, jak radmor jest włączony oba elementy zaznaczone na powyższym zdjęciu nagrzały się tak że aż się oparzyłem, coś tu jest nie tak....
[ Dodano: 2007-12-21, 11:14 ]
naprawde nikt mi nie pomoże ? na pewno wiecie
-
ZbeeGin
Może i wiemy, ale takie dodawanie nie jest rejestrowane i infomacje o zmianach w poście nie są raportowane.doman30 pisze:naprawde nikt mi nie pomoże ? na pewno wiecie
Ponieważ mam teraz Radmorka 5412 w naprawie (a zepsuła Mi nieco nerwów ta jego udziwniona końcówka mocy) zrobiłem zdjęcia. Wszystko widać. Niestety pojutrze ostateczny test i oddaje.
Zdjęcia już usunięte. Quota się znacznie powiększyła.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 10:51 przez ZbeeGin, łącznie zmieniany 1 raz.
Kable są ok/.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2009, 7:46 przez doman30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZbeeGin