Protel DXP Marek Smyczek
Protel DXP Marek Smyczek
Chciałbym szczeże nie polecić Wam tej książki!!! Na okładce pisze: "symulatorem obwodów elektrycznych" - nie ma nawet jednego działu opisującego symulację. W książce opisano czynności do których każdy elektronik doszedłby sam po pierwszym włączeniu protela. Więcej idzie się nauczyć czytając kurs z EdW dla Protela 99. I ta książka kosztuje 59zł!! Jak dla mnie to legalna kradzież!!
Moim zdaniem to jak pisać książkę to już poto żeby ktoś miał z niej pożytek a nie na okładce wielce reklamować a w środku autor pisze o nazwie okna która jest po wybraniu danej opcji. Żenada!!
Z drugiej strony mistrzoską książkę napisał dr Jerzy Grębosz pt. "Symfonia C++ standard". Jest to najlepsza książka jaką czytałem.
Autorzy takich "dzieł" jak "Protel DXP pierwsze kroki" powinni na kolanach do Częstochowy iść( z Przylądku Dobrej Nadziei
)
Z drugiej strony mistrzoską książkę napisał dr Jerzy Grębosz pt. "Symfonia C++ standard". Jest to najlepsza książka jaką czytałem.
Autorzy takich "dzieł" jak "Protel DXP pierwsze kroki" powinni na kolanach do Częstochowy iść( z Przylądku Dobrej Nadziei
Re: Protel DXP Marek Smyczek
W końcu są to "pierwsze kroki" a nie "Dla zaawansowanych".seweryn pisze:książce opisano czynności do których każdy elektronik doszedłby sam po pierwszym włączeniu protela.
Opis ze ksiązki strony wydawnictwa :
Spis treści też jest dostępny na stronie wydawnictwa.W książce zawarto łatwy w przyswojeniu kurs, który krok po kroku prowadzi Czytelnika po "zakamarkach" tego niezwykle rozbudowanego pakietu. Dzięki niemu można poznać sposoby obsługi i konfigurację edytorów schematów, płytek drukowanych i elementów bibliotecznych. Większość zagadnień zilustrowano przykładami, które ułatwiają samodzielnie przetestowanie możliwości pakietu.
W ciągu ostatnich kilku lat dostawałem sporo pytań dotyczących prostych zagadnień związanych z obsługą programów Protel, CM2000 itp. Te "proste zagadnienia" wcale nie były takie proste dla pytających i dla nich są takie właśnie książki
a nie dla "starych wyjadaczy". Inna sprawa że ceny mogłyby byc trochę niższe chociażny kosztem pieknych okładek jakie wyróżniają pozycje wydawane przez BTC.