Potrzebuje pomocy w dosyć drobnej sprawie, a mianowicie chodzi mi o złącza XLR. Podam konkretny przykład. Załóżmy że dysponuje preamp`em tylko z wyjściami XLR, więc chce zmajstrować do niego jakąś końcówkę mocy(bo takie mam hobby). Załóżmy również że jest to preamp z górnej półki przystosowany do wysterowywania końcówek od 100W wzwyż. Moje pytanie polega na tym, że nie jestem pewien jaki sygnał tam ma być(symetryczny czy liniowy), na co zwrócić uwagę i co jest istotne przy takim sposobie transmisji sygnału(np. kwestia rezystancji wejście/wyjście urządzeń). Po za tym na pewno są jakieś standardy połączeń co do pinów już w samym złączu(takie standardy jak np.KRELL ,QUAD czy BRYSTON). Tego typu złącza z tego co wiem są również wykorzystywane w połączeniu końcówki z kolumnami, jak to wtedy wygląda i o co tam chodzi. Moje pytanie może wydaje się błache, ale z mojego wieloletniego doświadczenia wynika że w nawet w takich bzdurach kryją się różne podstępne niuansy które potrafią nieżle nabroić.
Ps.Przyszedł mi jeszcze jeden temat na myśl: zbalansowane we/wy urządzeń audio, lub zbalansowany sygnał(co ma na myśli producent pisząc coś takiego w opisie technicznym sprzętu). Może coś pokręciłem ale mniej więcej o to chodzi.