pytanie o adresowanie
-
Gość
pytanie o adresowanie
mam takie pytanko jak to jest z tym adresowaniem - skad pobiera sie adres w pliku ?? skad wiadomo ze w pliku heksadecymalnym pod tym a tym adresem jest tak to a taka wartosc ??? moze jakies proste komendy ?? bo ja niestety niekumaty jestem wiec poprosze lopatoxlogicznie
-
adi-niunio
- Użytkownik
- Kontakt:
ja to nie kumam o co ci chodzi <?????>
o jakie adresy ci chodzi ????
przypuszczalnie chodzi ci o kolejne adresy z którym pobierane są rozkazy, no to one umieszczone są w pamięci ROM.
a o hexie - to odpowiedź jest taka - normalny człowiek tego nie wie, tylko ten co stworzył kompilator i no i program wie o co chodzi. Normalnnym ludziomo to nie jest potrzebne do szczęścia.
o jakie adresy ci chodzi ????
przypuszczalnie chodzi ci o kolejne adresy z którym pobierane są rozkazy, no to one umieszczone są w pamięci ROM.
a o hexie - to odpowiedź jest taka - normalny człowiek tego nie wie, tylko ten co stworzył kompilator i no i program wie o co chodzi. Normalnnym ludziomo to nie jest potrzebne do szczęścia.
Program w formacie hex ma swoją strukturę, w której zapisane są informacje, o które pytasz.
Natomiast powstaje pytanie, po co ci to ? Zagadnienie musi być znane dla kompilatorów i programatora, ale jeżeli musisz to wiedzieć, to kiedyś było to opisane w książce wydanej w Polsce, ale tytułu z pamięci nie podam.
Natomiast powstaje pytanie, po co ci to ? Zagadnienie musi być znane dla kompilatorów i programatora, ale jeżeli musisz to wiedzieć, to kiedyś było to opisane w książce wydanej w Polsce, ale tytułu z pamięci nie podam.