Problem z autotraxem
Problem z autotraxem
Próbowałem zainstalować na swoim laptopie autotraxa, jednak jest problem z uruchomieniem. Nie pomaga tu za bardzo zmienianie autotraxowych sterowników do karty graficznej. Obraz się wyświetla, ale miga i jest pocięty. Nie da się nic odczytać. Może ktoś sie napotkał z takim problemem i wie o co chodzi?
- Sagittarius
- Użytkownik
- Kontakt:
- Sagittarius
- Użytkownik
- Kontakt:
- Sagittarius
- Użytkownik
- Kontakt:
Zainstaluj DosBoxa. Nie powinno być potem problemu. No, zauważyłem kilka razy, że podczas drukowania znikała jedna ścieżka... lub dwie, ale dało się z tym żyć. Z DosBoxem działałem zarówno w XP, jak i w Linuksach i wszędzie program zachowywał się prawidłowo. Obecnie zaś działam w programie KiCad. W razie pytań, pisz, postaram się odpowiedzieć.
Po swoim artykule o uruchamianiu autotraxa na Windows XP otrzymałem trochę informacji, że program rzeczywiście u niektórych działa bez problemów. Jednak u innych pojawiają się kłopoty. Zależy to prawdopodobnie od karty graficznej, a konkretniej od jej zgodności z znajdującymi się w pakiecie sterownikami.Kulpina pisze:Nie nie instalowałem dosboxa, bo na swoim kompie w domu tez mam XP i autotrax działa bez dosboxa
Warto jednak zainstalować DosBox'a, chociażby dlatego aby ograniczyć autotraxowi zakres widzianych folderów.
-
qba_rozpruwacz
- -
- Kontakt:
Czy ten KiCad jest darmowy?Sagittarius pisze:Zainstaluj DosBoxa. Nie powinno być potem problemu. No, zauważyłem kilka razy, że podczas drukowania znikała jedna ścieżka... lub dwie, ale dało się z tym żyć. Z DosBoxem działałem zarówno w XP, jak i w Linuksach i wszędzie program zachowywał się prawidłowo. Obecnie zaś działam w programie KiCad. W razie pytań, pisz, postaram się odpowiedzieć.
Właśnie poszukuję programów tego typu.
Jeśli możesz, to jakieś poleć.
Temat Kicad-a był już wielokrotnie poruszany, proszę skorzystać z funkcji wyszukiwania na forum.qba_rozpruwacz pisze:Czy ten KiCad jest darmowy?
Przykładowy temat: https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?t=5753