Praktyczne metody wytrawiania płytek drukowanych

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
superjerry
-

Praktyczne metody wytrawiania płytek drukowanych

Post autor: superjerry » 01 sie 2007, 1:06

Witam!

Mam taką propozycję co prawda raczej dla bardziej początkujących, ale -kto wie- być może i ci co są już długo w temacie byliby zadowoleni.

Mam na myśli poruszenie na łamach EdW tematu o wytrawianiu płytek drukowanych.
W temacie powinien się znaleźć:
1. Opis standardowego wytrawiania płytek - krok po kroku.
2. Opis nietypowego malowania ścieżek - np. pisakami, albo wydruk kalkomani na drukarce PC, potem odbicie tego na płytce - itp. itd.
3. Narzędzia i substancje chemiczne + zasady postępowania z nimi.
4. Ew. jakiś ranking substacji pod względem: ceny, dokładności wykonania, czasu wykonania.

Coś w tym rodzaju.
Dobrze by było żeby do tego były jakieś rysunki, skany, zdjęcia - słowem informacja graficzna poza informacją w tekście.

Oczywiście jest to tylko propozycja a nie żądanie, więc jeśli czytelnicy EdW mieliby coś przeciwko to nic nie szkodzi.
Nie wiem jak na tym forum robi się ankietę, ale być może ułatwiłoby to podjęcie decyzji Redakcji EdW w sprawie stworzenia takiego artykułu.

Pozdrawiam! Jarek

Awatar użytkownika
KrzysiekK
Użytkownik

Post autor: KrzysiekK » 01 sie 2007, 9:03

superjerry
-

Post autor: superjerry » 02 sie 2007, 0:32

KrzysiekK pisze:Proponuję tu poczytać:
https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?t=2086
W takim razie chyba można zamknąć temat, o ile redakcja EdW nie chce zrobić ankiety.
Jak dla mnie tyle informacji ile znalazłem w odnośniku podanym przez KrzysiekK całkowicie wystarczy.

Serdeczne dzięki za link KrzysiekK! :)

Pozdrawiam! Jarek

ODPOWIEDZ