Gąsienica
- matelektronik
- Użytkownik
- Kontakt:
Gąsienica
Witam
Czy ktos ma jakis pomysl na wykonanie w warunkach domowych gasienic do podwozia pojazdu penetracyjnego? Kiedys kolega mowil ze zrobil forme i probowal zrobic silikonowa. Po jakims czasie stwierdzil ze sie to kruszylo... Czy robil ktos cos takiego albo moze wie gdzie i za ile moznaby cos takiego kupic?
pzdr
Czy ktos ma jakis pomysl na wykonanie w warunkach domowych gasienic do podwozia pojazdu penetracyjnego? Kiedys kolega mowil ze zrobil forme i probowal zrobic silikonowa. Po jakims czasie stwierdzil ze sie to kruszylo... Czy robil ktos cos takiego albo moze wie gdzie i za ile moznaby cos takiego kupic?
pzdr
- matelektronik
- Użytkownik
- Kontakt:
Zobacz tu:
http://www.dioda.com.pl/topics20/272.htm
http://www.dioda.com.pl/topics20/272.htm
Ja robie wlasnie robota i ma on okolo 70cm i zastosowalem w nim te gasienice , ale jest problem bo kola zebate wymagaja walkow z metalu ja zastosowalem aluminium tzn mam zamiar ale jest on drogi ale lekki jak na metal a co do gasienic to jest jeden problem bo potrzebuje 22,5m cienkiej plaskiego aluminum aby byly o szerokosci 7 cm i wychodza mnie te gasienice do robota okolo 250zl moze troszke wiecej , ale to i tak taniej o wiele taniej niz inni produceci co robia takie gasienice ,albo jaiegos rodzaju paski transmisyjne ,mowa oczywiscie o metalowych 
Pozdrawiam Bartek
Pozdrawiam Bartek
A propos tych gumek do gąsiennicy z linku trekera to wiem skąd wziąc takowe. To nie te same ale się nadają i łatwiej je zamocowac. Otóż ostatnio wziąłem takie gumki z uchwytów na rury. Są takie uchwyty do rurek z gumami. Można je kupic w sklepie z artykułami instalacyjnymi (hydraulika). Tyle że nie wszędzie sprzedają same takie gumki. Obawiam się że w niewielu miejscach. Wkleję fotki jakby ktoś nie wiedział o co chodzi ale na razie nie mam możliwości.
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...